بررسی تکنیک های تعقیب نقطه توان حداکثر (MPPT) و کنترل مبدل های DC/DC برای سلول های خورشیدی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: NEEC02_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5053
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرستو عزیزیان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

از آنجایکه توان الکتریکی تامین شده توسط دستگاه های خورشیدی به عایقبندی دما و ولتاژ دستگاه بستگی دارد، کنترل نقاط عملکردی برای نمایش ماکزیمم توان دستگاه خورشیدی، ضروری است تا صرفنظر از درجه حرارت و شرایط پرتو افکنی و همچنین مشخصات الکتریکی بار بتوان توان خروجی سلول های خورشیدی را به حداکثر رساند. هدف از این مقاله بررسی الگوریتم های ردیابی ماکزیمم توان که اغلب به منظور مقایسه ی راندمان های ردیابی برای عملکرد بهتر سیستم تحت کنترله ای مختلف به کار می رود می باشد و همچنین سیستم جدید توسعه یافته ی MPPT که شامل مبدل dc/dc نوع کاهنده می باشد و توسط میکروکنترلر کنترل می شود نیز مورد بررسی قرار گرفت. تفاوت عمده شیوه ی به کار رفته در سیستم MPPT مطرح شده با دیگر تکنیک های به کار رفته در گذشته این است که از توان خروجی سلول خورشیدی مستقیما برای کنترل مبدل dc/dc استفاده می شود. و به همین علت پیچیدگی سیستم را کاهش می دهد. چنین سیستمی دارای بازدهی بالا و قیمت پایین می باشد و می توان به راحتی از آن برای منابع انرژی بیشتر همچون مولدهای بادی استفاده کرد. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که استفاده از سیستم کنترل MPPT پیشنهاد شده، در مقایسه با زمانی که دوره کار مبدل dc/dc باعث تولید توان حداکثرkw/m² در 1 و25°c می شود، باعث تولید توان خروجی بیشتری از سلول خورشیدی می گردد.

کلیدواژه ها

سیستم های خورشیدی- مبدلهای MPPT– DC/DC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.