تولید زایلیتول توسط سویه مخمری دباریومایسس هانسنی جداسازی شده از گرده گل پنیرک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی کاربردی، دوره: 31، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAB-31-1_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ عسگری کرچگانی

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان.

مرضیه شمعی

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان.

غلامرضا قزلباش

استادیار میکروبیولوژی، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی.

ایرج نحوی

استاد، دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی.

چکیده

زایلیتول یک پلی اول پنج کربنه با قدرت شیرین کنندگی بالاست. این پلی اول شیرین ترین پلی الکل می باشد. تولید بیوتکنولوژیکی زایلیتول با استفاده از میکروارگانیسم ها از نظر زیست محیطی ایمن است و به عنوان یک روش جایگزین روش شیمیایی مورد مطالعه قرار می گیرد. با توجه به خواص ارزشمندی که زایلیتول دارد به عنوان جایگزین قند در صنایع شیمیایی، غذایی و دارویی استفاده می شود. بر اساس مطالعات اخیر، در میان میکروارگانیسم ها، مخمرها بهترین تولیدکننده می باشند. در این پژوهش این شیرین کننده ارزشمند توسط سویه مخمری دباریومایسس هانسنی تولید شد. این مخمر از گرده گل پنیرک جداسازی و با تعیین توالی 18S rRNA و هم ردیفی با توالی های موجود در پایگاه داده ها شناسایی گردید. زایلیتول در محیط تولید حاوی زایلوز و دیگر مواد معدنی تولید شد و با روش های آنالیز کروماتوگرافی لایه نازک و با استفاده از کیت مگازایم ایرلند شناسایی و تایید و مقدار آن با روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا اندازه گیری گردید. سویه مخمری دباریومایسس هانسنی قادر به تولید 45/20 گرم بر لیتر زایلیتول از 40 گرم بر لیتر زایلوز، بعد از 48 ساعت بود.

کلیدواژه ها

زایلیتول, زایلوز, Dataryum Hansen

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.