چگونه توانستیم باعث تقویت درس عربی دانش آموز (زهرا) شویم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش علمی پژوهشی «ازنگاه معلم»
  • کد COI اختصاصی: CFTP05_307
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر دارایی تبار

کارشناسی ارشد، الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه شیرازدانشجومعلم دانشگاه فرهنگیان بندرعباس

احسان زارعی

دانشجوی دکتری ، علوم تربیتی، دانشگاه هرمزگان

چکیده

با نگاهی به تاریخ آموزش زبان عربی در ایران متوجه می شویم که با وجود قدمت این زبان وآشنایی دیرین ایرانیان با آن ،در نحوه آموزش و یادگیری از سوی نوآموزان این زبان با مشکلات جدی روبرو هستیم که خود را در قالب ضعف درسی نمایان می کند. براساس تحقیقات انجام شده، ضعف درسی در زبان عربی رو به افزایش است و متاسفانه علیرغم اینکه بسیاری از دانش آموزان توانایی و مهارت لازم در رسیدن به موفقیت درس عربی را دارند اما نادیده گرفته می شوند و موفقیت لازم را کسب نمی نمایند.پژوهش حاضر با بکارگیری روش اقدام پژوهی سعی در تقویت و علاقه دانش آموزان در درس عربی دارد. در این پژوهش، اطلاعات به شیوه مشاهده، مصاحبه، پرسشنامه و تحلیل اسناد گردآوری شده که به صورت عکس تحلیل یافته اند. جامعه آماری پژوهش 11 نفر از دانش آموزان پایه یازدهم تجربی دبیرستان حضرت زینب است که پس از شناسایی و مطالعات انجام شده با هدف تقویت درس عربی یکی از دانش آموزان این پایه به نام زهرا به عنوان نمونه انجام شده است. پس از اجرای راه حل ها و مشاهده بازخوردهای مثبت از زهرا، ضعف درسی وی به میزان چشمگیری کاهش یافت. در این زمینه با روش های گفتگوی صمیمانه، روش تدریس فعال و استفاده از دانش آموز برتر موفق شدیم عملکرد زهرا را نسبت به درس و فعالیت های کلاسی به نحو شایسته ارتقا دهیم که این مهم، موجب ایجاد انگیزه و علاقه زهرا نسبت به درس عربی و تقویت اعتماد به نفس وی شد.

کلیدواژه ها

درس عربی، ضعف درسی، اقدام پژوهی، تقویت درسی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.