ارزیابی میزان همخوانی برنامه درسی قصدشده، اجراشده و کسب شده درس هنر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش علمی پژوهشی «ازنگاه معلم»
  • کد COI اختصاصی: CFTP05_262
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور زینلی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، مدیر دبستان شهید دهقانی، میناب، ایران

نادر رضاییان

کارشناسی ارشد آموزش و بهسازی منابع انسانی، مدیر دبستان شهید موسوی فرد، میناب، ایران

صدیقه یاراحمدی

کارشناسی زبان و ادبیات فارسی، دبیر زبان و ادبیات فارسی، میناب، ایران

چکیده

ازآنجایی که رویکرد برنامه درسی هنر دردوره ابتدایی تربیت هنری است.و تربیت هنری بایستی طوری برنامه ریزی و اجرا گردد که با گذشت زمان، دانش آموزان مستقل شده و بتواند فرآیند فعالیت هنری را طی کرده و محصول هنری ارزشمند را تولید کنند. لذا نیاز است تا در برنامه درسی هنر این دوره سه برنامه قصد شده اجرا شده وکسب شده از میزان همخوانی مناسبی برخوردار باشد تا به هدف ها ی مورد انتظار نائل شده نتایج پژوهش ها ی صورت گرفته حکایت ازعدم همخوانی این سه برنامه در دروس مختلف می باشد. شایسته است با برنامه ریزی صحیح و در نظر گرفتن تمامی جوانب شکاف بین این سه برنامه را پر کرد و به آنچه که مد نظر است دست پیدا کرد. برنامه درسی قصد شده به مجموعه اهداف تدوین شده ای که توسط صاحب نظران ومتخصصان یک رشته برنامه درسی جهت اجرا به نظامهای آموزشی ابلاغ می شود.اما همیشه برنامه درسی قصدشده این درس توسط معلمین به دلیل مشکلات نا آگاهی از اهداف این درس یا مشکلات اجرایی، عملا در کلاس درس اجرا نمی شود و بنابر این دانش آموزان از آن بهره ای نخواهند برد. برنامه درسی اجراشده یا عملیاتی به آنچه که عملا در کلاس درس اتفاق می افتد اطلاق می شود. بعید نیست نتیجه ای که از برنامه درسی قصدشده بدست می آید با حاصل برنامه درسی اجراشده همخوانی کامل نداشته باشد.یا به عبارتی ممکن است شرایط خاص کلاس درس معلم را از انجام دادن اهداف مورد نظر، باز دارد. برنامه درسی کسب شده نیز پدیده ای است که از طریق دریافت ادراکها و برداشتهای دانش آموزان پس از اینکه در معرض برنامه درسی قرار گرفتند شکل می گیرد. طراحان این الگو معتقدند، دانش آموزان یکی ازمنابع مهم اطلاعاتی درباره برنامه درسی اند که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. برنامه درسی کسب شده هم شامل نگرشهای دانش آموزان نسبت به برنامه درسی است و هم آموخته های آنان را از برنامه درسی در بر می گیرد پژوهش حاضر به دنبال ارائه تصویر کلی از میزان همخوانی و هماهنگی برنامه درسی قصدشده، اجرا شده و کسب شده درس هنر با توجه به سه عنصر آن یعنی روش تدریس، اهداف و روش های ارزشیابی بوده است. این تحقیق ازنوع توصیفی -تحلیلی با بهره گیری از منابع مکتوب می باشد.

کلیدواژه ها

برنامه قصدشده، اجراشده، کسب شده، برنامه درسی هن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.