تحلیل محتوای کتاب فارسی یازدهم چاپ سال 1397 به روش فرای و مک لافلین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش علمی پژوهشی «ازنگاه معلم»
  • کد COI اختصاصی: CFTP05_226
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد دژکوهی

دانشجوی کارشناسی آموزش ریاضی،دانشگاه فرهنگیان استان فارس

مریم السادات عنبری

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی،دانشگاه فرهنگیان استان فارس

چکیده

در این پژوهش قصد داریم محتوای کتاب فارسی یازدهم چاپ سال 1397 را به روش های کمی تحلیل و بررسی کنیم. در این تحقیق از روش تحلیل محتوا برای ارزیابی و سنجش خوانایی کتاب فارسی یازدهم مطابق دو فرمول ؛ فرای ، لافلین استفاده شده است.جامعه آماری شامل کل کلمات و جملات موجود در متن کتاب فارسی یازدهم بود .نمونه آماری شامل 3 متن یکصد کلمه ای از بخشهای اول، وسط و آخر کتاب بودند که بصورت تصادفی ساده و طبقه ای انتخاب شده بودند. نتایجی که از این تحقیق به دست آمده به طورمختصر عبارتند از:در روش فرای نمونه اول بین دو خط 5 و 6 قرار دارد و تمایل بیشتری به خط 6 دارد و نمایانگر این است که متناسب با پایه ششم است و در نمونه دوم بین دو خط 5 و 6 قرار دارد و تمایل بیشتری به خط 6 دارد و نمایانگر این است که متناسب با پایه ششم است و در نمونه سوم میانگین بین دو خط 6 و 7 قرار دارد و تمایل بیشتری به خط 6 دارد و نمایانگر این است که متناسب با پایه ششم است بطور کلی طبق روش فرای این کتاب متناسب با پایه ششم است و نیاز به بازبینی و اصلاح دارد.طبق روش لافلین نمونه اول نشان میدهد که سطح خوانایی سنی و کلاسی نمونه مذکور 4 سال پایین تر از پایه ای است که کتاب در آن آموزش داده میشود.نمونه دوم نشان میدهد که سطح خوانایی سنی و کلاسی نمونه مذکور 3 سال پایین تر از پایه ای است که کتاب در آن آموزش داده میشود.نمونه سوم نشان میدهد که سطح خوانایی سنی و کلاسی نمونه مذکور2 سال پایین تر از پایه ای است که کتاب در آن آموزش داده میشود.بطور کلی محاسبات انجام شده در روش لافلین نمایانگر این است که این کتاب بیشتر متمایل به پایه هشتم و نهم است تا یازدهم و نیازمند بازبینی و اصلاح است.

کلیدواژه ها

تحیلی محتوا،کمی،فارسی،مک لافلین،فرای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.