خوانایی سنجی کتب فارسی ابتدایی سال تحصیلی 98-97 به شیوه گانینگ
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین همایش علمی پژوهشی «ازنگاه معلم»
- کد COI اختصاصی: CFTP05_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 719
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید ایزدپناه، یاسوج
دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان، پردیس کوثر، یاسوج
کارشناسی ارشد روانشناسی و معلم ابتدایی شهرستان بویراحمد
چکیده
هدف از انجام پژوهش حاضر دستیابی به میزان سطح خوانایی کتب فارسی ابتدایی، بررسی سطح خوانایی از نظر تناسب با سطح سنی دانش آموزان است. جامعه آماری شامل کتب فارسی اول تا ششم ابتدایی است. انتخاب روش پژوهش بر اساس تحلیل محتوا و با استفاده از فرمول تعیین شاخص های سطح خوانایی گانینگ است. معیار، انتخاب حداقل سه متن یک صد کلمه ای از بخش های ابتدایی ، وسط و انتهای کتاب با متن مورد ارزیابی به صورت تصادفی، شمارش تعداد جملات کامل در هر کدام از متون یک صد کلمه ای، تعیین طول متوسط جملات و تعیین واژگان دشوار می باشد. یافته های به دست آمده از این پژوهش نمایانگر آن است که به صورت کلی فارسی اول نسبتا دشوار، فارسی دوم ساده، فارسی سوم متناسب، فارسی چهارم نسبتا ساده، فارسی پنجم و ششم خیلی ساده می باشد. یافته ها همچنین نشان می دهد در فارسی اول بخش های اول و دوم دشوارتر از بخش سوم، در فارسی دوم بخش های اول و سوم دشوارتر از بخش دوم، در فارسی سوم بخش سوم دشوارتر از بخش های اول و دوم، در فارسی چهارم بخش های اول و سوم دشوارتر از بخش دوم، در فارسی پنجم بخش های اول و دوم دشوارتر از بخش سوم و در فارسی ششم بخش های اول و دوم دشوارتر از بخش سوم می باشدکلیدواژه ها
تحلیل محتوا، سطح خوانایی، فرمول گانینگ، کتب فارسی ابتداییمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.