بررسی جنبه های روان شناختی و تربیتی ازدواج در سن مناسب برای هر یک از زوجین
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی، مدیریت و کارآفرینی ایران
- کد COI اختصاصی: EMCONF06_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1034
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه پیام نور استان کرمان
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان کرمان
چکیده
ارتباط جنسی سالم و رضایت بخش زوجین یکی از شاخص ترین مولفه های زندگی مشترک است که در قالب ازدواج مشروع شکل می گیرد، لذا تشکیل خانواده و ازدواج در سن مناسب می تواند تاثیر مثبتی بر موفقیت و پیشرفت داشته باشد. این در حالی است که این ارتباط و پیوند مهم برای تعداد زیادی از دختران و برخی از پسران قبل از سن مناسب و قانونی رخ می دهد که بر اساس یافته های پژوهش حاضر، مشکلات اقتصادی خانواده ها، اعتیاد والدین، تک والد یا بودن والد ناتنی ، اجبار و فرهنگ طایفه ای و باورهای سنتی در گرایشافراد به ازدواج زود هنگام نقش اساسی دارد که آثار منفی و پیامدهای ناگواری، به ویژه برای دختران به دنبال دارد و موجب آزار، اعمال خشونت و آسیب های جبران ناپذیری بر آنان خواهد بود . از طرفی افزایش سن ازدواج و در ادامه بروز تجرد قطعی باعث اختلال در کارکرد طبیعی نهاد خانواده شده و به دنبال این امر به طور طبیعی شاهد وجود نابسامانی هایی در سطح جامعه خواهیم بود؛ از جمله بروز نابسامانی هایی همچون شیوع انواع فسادهای اجتماعی، بحران میل جنسی، فرار دختران و ... با توجه به مطالب فوق و بررسیمطالعات انجام شده در ایران به نظر می رسد که اشاعه فرهنگ ازدواج در سن مناسب و به دنبال آن فراهم کردن شرایط مناسب برای این امر میتواند بسیاری از مشکلات کشور را حل نموده و به ترویج کشوری با اخلاق انسانی سوق دهد. برای تداوم ارزش های ازدواج و خانواده و رسیدن به سن مناسب ازدواج جوانان، نیازمند تقویت بنیان های فرهنگی خود در زمینه ی خانواده و ازدواج، تغییرات ساختاری و ایجاد حاشیه ای امن برای افراد از طریق فراهم کردن شغل مناسب و کاهش تورم و بیکاری است.کلیدواژه ها
ازدواج، سن مناسب، ارزش های اخلاقی، جنبه های روان شناختی و تربیتیمقالات مرتبط جدید
- توسل به فضای مجازی به هدف یافتن هویت فرهنگی براساس نظریه اهداف و وسایل مرتون
- نقش فناوریهای دیجیتال در حکمرانی مطلوب نواحی روستایی
- نقش فناوری های نوین در بازطراحی حکمرانی فرهنگی و ارتقای تاب آوری سازمان ها
- نقش شبکه های اجتماعی بومی در تقویت حکمرانی فرهنگی
- نقش تعاملات اجتماعیدر پیشگیری از گرایش نوجوانان به استعمال مشروبات الکی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.