نقشه برداری با استفاده از GPS

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF06_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید خیرالدین

استاد یار دانشکده کویر شناسی دانشگاه سمنان

لیلا رجبی

کارشناس دانشگاه سمنان

چکیده

جی پی اس یک سیستم مسیریابی دقیق است که با استفاده از سیگنال های ماهواره ها یک موقعیت مکانی در سطح زمین را بدون توجه به این که وضعیت آب و هوایی چگونه باشد، تشخیص می دهد. ماهواره های جی پی اس قرار گرفته در جو زمین زمان و موقعیت مکانی را با استفاده از سیگنال های رادیویی به سمت زمین ارسال می کنند که بعد شما به عنوان یک کاربر با استفاده از یک دریافت کننده جی پی اس سیگنال ها را دریافت می کنید و از این طریق محاسبات در دستگاه دریافت کننده برای تعیین موقعیت مکانی انجام می گیرد. مروزه برای متر کردن اراضی کشاورزی از یک متر دستی استفاده نمی شود بلکه با داشتن جی پی اس گارمین و طی کردن طول و عرض زمین می توانید مساحت دقیق زمین را بدست آورید. نقشه برداری با جی پی اس به شما این امکان را می دهد که در هنگام ساخت پل، ساخت جاده ها و ساختمان های بزرگ تجاری بتوانید دقت بالایی را داشته باشید و با وارد کردن تمام داده ها و اطلاعات جی پی اس گارمین روی کامپیوتر به شما امکان تعیین مساحت دقیق را می دهد. در این مقاله قصد داریم که کاربردهای ویژه نقشه برداری با جی پی اس برای شما شرح دهیم تا با اهمیت این دستگاه بیشتر آشنا شوید. نتیجه تحقیقات ما نشان می دهد که نقشه برداری برای موقعیت های متفاوتی توسط GPS صورت می گیرد که شامل نقشه برداری از مساحت زمین کشاورزی برای گرفتن وام یا کشت بهتر محصولات•نقشه برداری تونل و جاده برای ساخت تونل و جاده ها با دقت بالا•نقشه برداری از جنگل ها برای انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از سیل و....•نقشه برداری از زمین مورد نیاز برای ساخت پل، ساختمان های تجاری و...

کلیدواژه ها

لاتینGPS، نقشه برداری، جغرافیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.