ارزیابی جنسیت و طراحی فضای آموزشی دبیرستان
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: NICONF06_150
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 811
نویسندگان
گروه معماری دانشکده هنر واحد خمین دانشگاه آزاد اسلامی خمین ایران
گروه معماری دانشکده هنر واحد خمین دانشگاه آزاد اسلامی خمین ایران
چکیده
فضای های آموزشی در ارتقای سطح دانش، رشد و اعتلای فرهنگ هر جامعه نقش دارند. دانش آموزان تقریبا یک پنجم عمر خود در محیط های آموزشی سپری می کنند. از ع وامل زنده، پویا و موثر تربیتی در آموزش و پرورش نوین، کیفیت معماری مدارس است توجه به ویژگی ها، نیازها و تفاوت های روحی و جسمی دانش آوزان دختر و پسر در دبیرستان و رعایت استانداردها و شاخص های کیفی، جهت افزایش کیفیت محیط های یادگیری، مهم می باشند. از طرفی توجه به شاخصه های جنسیتی دانش آموزان در طراحی فضاهای کالبدی آموزشی علاوه بر پاسخگویی به نیازهای روحی و جسمی کاربران، موجب پرورش آن ها خواهد شد که تاثیر آن بر سلامت جامعه بازتاب می شود. در این مقاله سعی بر آن است تا حدامکان با نگاهی جامع و به روش تحلیلی - توصیفی و بر پایه مرور منابع کتابخانه ای در زمینه معماری، روانشناسی، فیزیولوژیکی و جامعه شناسی دانش آموزان دختر و پسر در دبیرستان، مطالب معماری جهت طراحی فضاهای آموزشی با توجه به جنسیت و جنس دانش آموزان ارائه گردد. از این رو پس از بیان مقدمه به توضیحات د رباره جنس، جنسیت، فضاهای آموزشی، جنسیتی شدن فضا، رفتار و معماری، احساس از محیط و.. و در نهایت به توضیح نتیجه گیری می پردازیم. نتایج حاصل از بررسی ها بیان می کند که محیط های آموزشی که نوجوانان را مخاطب قرار دهد و با ایجاد میل، رغبت و مورد احترام قرار دادن آن ها، سبب حضور پر نشاط و فعال آنان در جامعه می شود. در نتیجه این جامعه سلامت و فارغ از کلیشه های جنسیتی است.کلیدواژه ها
فضاهای آموزشی، معماری، تفاوت های دانش آموزان دختر و پسر دبیرستانی، جنس و جنسیتمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.