بهینه سازی مصرف انرژی در فضاهای آموزشی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: NICONF06_129
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 965
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، البرز، ایران
چکیده
ساختمان های آموزشی به عنوان بخش زیادی از ساختمان های دولتی از مصرف کنندگان عمده انرژی در ایران هستند با استفاده از برنامه ریزی در جهت بکارگیری سیستم مدیریت BMS در ساختمان های آموزشی می توان در میزان مصرف انرژی مدیریت و باعث کاهش استفاده بی رویه از انرژی در این ساختمان ها گردید که تاثیر بسزایی بر کل مصرف انرژی کشور خواهد داشت. در این پژوهش سعی گردیده تا با تبیین راهکار های نوین در عرصه بهینه سازی مصرف انرژی بتوان در ساختمان های آموزشی کشور الگوی استفادهبهینه از انرژی را ایجاد نمود از آنجایی که پوسته حرارتی ساختمان مسئول اتلاف انرژی در ساختمان است، تمرکز بر روی این بخش می تواند برای کاهش مصرف انرژی موثر باشد. علاوه بر طراحی معماری مدارس که تاثیر زیادی بر مصرررف انرژی دارد و می توان با طراحی ساختمان های انرژی کارا وضعیت مصرف انرژی را در این ساختمان ها بهبود بخشید. روش تحقیق از دو بخش کمی و کیفی تشکیل شده است. بخش کیفی که به صورت توصیفی- تحلیلی می باشد، توصیفی: در مباحث استانداردهای لید، اصول معماری پایدارو معماری انرژی کارا و بررسی تئوری ها و نظریات اندیشمندان می باشد، اقدامات عملی و نظری زیادی بر روی بهینه سازی مصرف انرژی در مدارس صورت گرفته است. این پژوهش در صدد است تا با بهره گیری از سیستم های مدیریت و اتوماسیون ساختمان جهت نظارت خودکار و کنترل سیستم هایی نظیر روشنایی، لوله کشی، تجهیزات آتش نشانی، کنترل تردد، گرمایش و سیستم های تهویه مطبوع به حداقل مصرف انرژی برساند درفضای مدارس با استفاده از سیستم هوشمند به همراه تجهیزات کارامد می تواند مصرف بخش روشنایی را کاهش داده و صرفه جویی قابل توجهی در برق مصرفی ساختمان ایجاد نماید به کارگیری سیستم BMS ، باعث کاهش در مصرف انرژی در ساختمان های آموزشی می شود.کلیدواژه ها
مدرسه پایدار، بهینه سازی مصرف انرژی، سیستم مدیریت، انرژی، ساختمان آموزشیمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.