بررسی وضعیت زیرساخت های گردشگری کلانشهر مشهد (با تاکید بر زیرساخت اطلاع رسانی و حمل و نقل)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF06_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 537
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا قلعه خانی صفات

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد

محمد قاسمی خوزانی

استادیار گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد

امید علی خوارزمی

استادیار گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

صنعت گردشگری بزرگترین و متنوع ترین صنعت به حساب می آید و به عنوان یکی از پیشروترین فعالیت های در حال رشد محسوب می شود، در زمان حاضر بسیاری از کشورها منافع اقتصادی و اجتماعی شان را از گردشگری دریافت می کنند و درآمدهای گردشگری را برای توسعه زیرساخت های منطقه به کار می برند. شهر مشهد با داشتن منابع سرشار طبیعی و آثار تاریخی فراوان، همچنین واقع شدن در مسیر ارتباطی بین دو قطب گردشگری کشور (سیاحتی تفریحی شمال و قطب گردشگری زیارتی مشهد مقدس) همچنین موقعیتجغرافیایی منحصر به فرد شهرستان و ... می تواند نقش بسزایی در جذب زائر و گردشگر ایفا نماید و سبب رشد اقتصادی منطقه و کشور شود. هدف اصلی این تحقیق ارزیابی وضعیت زیرساخت های گردشگری مشهد با تاکید بر زیرساخت اطلاع رسانی و حمل و نقل است. این تحقیق به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش انجام تحقیق توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری مورد مطالعه شامل گردشگران ورودی خارجی (عرب زبان و انگلیسی زبان) و داخلی بوده، در این پژوهش روش جمع آوری داده ها شامل مطالعات اسنادی و کار میدانی(390 پرسشنامه) و نیز جهت تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از نرم افزار SPSS استفاده شده است. نتایج بدست آمده از آزمون T-Test در مورد زیرساخت های گردشگری در این پژوهش مبیین این واقعیت است که شاخص حمل و نقل با میانگین 3/26 نسبت به شاخص اطلاع رسانی با میانگین 2/8 در سطح مناسب تری می باشد هرچند که شاخص حمل و نقل هم با وضع مطلوب هنوز فاصله دارد.

کلیدواژه ها

گردشگری، گردشگران داخلی و خارجی، مشهد، زیرساخت گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.