قانون امضای الکترونیکی و نقش آن در تامین امنیت تجارت الکترونیکی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ICTM05_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا آبرویی

دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات دانشکده آموزشهای الکترونیکی دا

مسعود اخوان فرد

استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر مجتمع دانشگاهی دانشکده مدیریت و فنا

چکیده

گسترش تجارت الکترونیکی ، بانکداری و دولت الکترونیکی در کشور مستلزم ایجاد اطمینان و اعتماد عمومی نسبت به این نوع از تجارت از طریق تضمین امنیت تبادل داده های الکترونیکی است و امضای دیجیتالی و گواهی دیجیتالی، زیربنای امنیت تبادلات الکترونیکی است ضعف در زیرساختهای فنی و قوانین مورد نیاز امضا و گواهی دیجیتالی باعث رشد جرایم رایانه ای و عدم اعتماد عمومی در تجارت الکترونیکی خواهد شد. دراین مقاله ابتدا به اهمیت امنیت و اعتماد در فضای تجارت الکترونیکی و تفاوت با تجارت سنتی و روشهای ایجاد آن اشاره شده و ضمن بررسی انواع نیازمندی های امنیتی به تشریح امضای دیجیتالی به عنوان بهترین روش تامین امنیت در تبادلات اینترنتی پرداخته شده است و در ادامه توصیه ها و مجموعه قوانین و ایین نامه های مصوب موجود در ایران و دنیا دراین زمینه بررسی شده و در پایان به وضعیت ایران از نظر بکارگیری گواهی و امضای دیجیتالی درعرصه تجارت الکترونیکی اشاره شده است.

کلیدواژه ها

امضای الکترونیکی (E-signature)، گواهی الکترونیکی (e-certificate) ، اعتماد الکترونیکی (e-trust) ، حمله های امنیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.