نقش مدیریت بحران در توسعه شهری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF06_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله اعرافی

مدرس مدعو دانشکده فنی حرفه ای ملاصدرا رامسر

هانیه خلعتبری

کارشناسی مدیریت بیمه

چکیده

مدیریت بحران فرایند برنامه ریزی و اقدامات مقامات دولتی و دستگاه های اجرایی دولتی، شهرداری و عمومی است که با مشاهده، تجزیه و تحلیل بحران ها به صورت یکپارچه، جامع و هماهنگ با استفاده از ابزارهای موجود تلاش می کند از بحران ها پیشگیری نماید یا در صورت وقوع آنها در جهت کاهش آثار، ایجاد آمادگی لازم مقابله امدادرسانی سریع و بهبود اوضاع تا رسیدن به وضعیت عادی و بازسازی تلاش کنند. هدف اصلی از انتخابات این موضوع ایجاد یک مجموعه ای از راهبردها و سیاست ها و اقدامات موضعی و موضوعی مناسب بر مبنای این موضوع است و پژوهش حاضر از نظر هدف ، پژوهش کاربردی و از نظر ماهیت و روش کار پژوهش تحلیلی – توصیفی است. اساسا هر مبحث علمی که درصدد تشریح یا تبیین واقعیتی است، می بایست نظریات و تئوری های خود را در قالب مفاهیم گویا و رسا ارائه نماید. در واقع مفاهیم ابزار کار و وسایل انتقال اهداف و پژوهش های علمی می باشد. چون ممکن ا ست خوانندگان به صورت متفاوت و با معانی مختلف، مفهومی که مطالعه می کنند را درک کنند. ضروری است قبل از هرگونه ورود به عرصه عملیاتی پروژه، آنچه را که در چارچوب مبانی نظری طرح انجام می شود، ارائه کرده تا خوانندگان نسبت به موضوعات برداشت درستی داشته باشند گلگار، 1387 بحران شرایطی است که در اثر حوادث، رخدادها و عملکردهای طبیعی و به طور ناگهانی یا غیر قابل کنترل به وجود می آید. مدیریت بحران در واقع عبارت است از ایجاد آمادگی و فراهم کردن تمهیدات و تدارکات لازم برای رویارویی با بحران و یا به حداقل رساندن آثار تخریبی آن هدف مدیریت بحران در درجه رفع اول شرایط اضطراری و بازگرداندن سریع به حالت عادی است. بنابراین لازم است برای پیش بینی و شناسایی اثر حوادث و آسیب های مختلف و برقراری ضابطه و چاره جویی برای خنثی سازی یا حداقل نمودن این اثرات تلاش گسترده ای به عمل آید.

کلیدواژه ها

مدیریت، بحران، توسعه شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.