بیمارستان اعصاب و روان با تاکیدی برتاثیرات روانشناسی محیط، گیاهان و عناصرطبیعی در بهبودی و کاهش مدت درمان بیماران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF06_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه عاشوری

پژوهشگر کارشناسی ارشد،گروه معماری واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی ، ملایر، ایران

سید محمود معینی

استادیار و عضو هیات علمی تمام وقت ، گروه معماری واحد ملایر،دانشگاه آزاد اسلامی ، ملایر،ایران

علیرضا خضریان

استادیار و عضو هیات علمی تمام وقت ، گروه معماری واحد ملایر،دانشگاه آزاد اسلامی ، ملایر، ایران

چکیده

بیمارستان ها و مراکز درمانی به عنوان مکان هایی به شمار می روند که بیماران جهت درمان بیماری خود به آنها رجوع می کنند، لذا تاثیر گرافیک محیطی بیمارستان بر بیماران با توجه به شرایط حساس و آسیب پذیر بیماران بسیار حائز اهمیت است و این موضوع در بیمارستان اعصاب و روان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یک قرن پیش نایتینگل تاکید کرد، محیط مناسب در بهبود بیماران نقش مهمی دارد. بیماری های روانی در طول تاریخ همواره مورد توجه بسیار قرار گرفته اند و فضای بستری بیمار روانی از هر لحا حائزاهمیت بوده. فضای بستری از جمله فضاهایی ا ست که بر حالات روحی و روانی بیمار تاثیر می گذارد و طراحی ضعیف این محیط ها، می تواند سبب تشدید اختلالات رفتاری، ترس و اضطراب در آنها گردد. طراحی فضای بستری بیماران روانی با تکیه بر اصول روانشناسی محیط، سبب ایجاد محیطی مطلوب تر می گردد. هدف از مقاله حاضر این است که با تاکید بر تاثیرات عناصر روانشناسی محیط و فضای سبز، گیاهان و عناصر طبیعی در روند بهبودی بیماران و استفاده از نتایج حاصل از تحقیقات محققان پیشین راهکارهای مناسب جهت رسیدن به طراحی مطلوب محیط های درمانی اعصاب و روان ارائه شود. در این پایان نامه از روش تاریخی- کتابخانه ای، تفسیری و کیفی ا ستفاده شده است و نتایج حاصل از پژوهش نشان داده کاربرد روان شناسی محیط و گیاهان و عناصر طبیعی در طراحی محیط درمانی اعصاب و روان تاثیر قابل توجهی در روند بهبودی، آرامش روحی و کاهش استرس بیماران داشته است.

کلیدواژه ها

بیمارستان، اعصاب و روان، گیاهان، روانشناسی محیط، عناصر طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.