بررسی و مقایسه عملکرد یک ساله کشت زعفران به دو روش هوا کشت (آیروپونیک) و خاک کشت (ردیفی) شهرستان نجف آباد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF06_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا روحی

کارشناس گیاهان دارویی مرکز آموزش و پرورش نجف آباد و کارشناس کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

خدیجه صالحی نجف آبادی

کارشناس گیاهان دارویی و مدرس دانشگاه آزاد و غیرانتفاعی نجف آباد گروه آمار و ریاضی

چکیده

یکی از اهداف مهم انجام طرحهای کشاورزی پایدار شناخت روش های نوین کشت گیاه، با مرغوبیت و بازدهی بالاتر می باشد. گیاه زعفران به عنوان یکی از مهم ترین گیاهان دارویی و ادویه ای ایران بوده که دارای مزیت اقتصادی بالایی می باشد. در این پژوهش به بررسی عملکرد یک ساله کشت گیاه زعفران در شهرستان نجف آباد و به دو روش هوا کشت (آیروپونیک) و خاک کشت (ردیفی) پرداختیم. به این منظور دو گروه تیمار زعفران را در هنرستان کشاورزی نجف آباد به دو روش متفاوت کشت نمودیم. گروه تیمار اول که در محیط مزرعه ای هنرستان و در فضای باز کشت گردید پس از 25 روز از زمان کاشت شروع به گل دهی نمود. در این گروه از 5 کیلوگرم پیاز کشت شدهی زعفران، 35 درصد گیاهان دارای عملکرد و بازدهی مثبت در استخراج زعفران بود. گروه تیمار دوم در هنرستان کشاورزی نجف آباد در فضایی مشابه گلخانه قرار گرفت، و در سبدهای پلاستیکی و بدون خاک کشت گردید. گیاهان این گروه پس از 30 روز از زمان کاشت شروع به گل دهی نمودند. در این گروه از 5 کیلوگرم پیاز زعفران کشت شده، 55 درصد گیاهان دارای عملکرد و بازدهی مثبت در استخراج زعفران بود. پس از استخراج محصول، زعفران به دست آمده از هر دو گروه تیمار مورد بررسی قرار گرفت و مشخص گردید که گروه تیمار دوم که بدون خاک کشت گردید دارای مرغوبیت بهداشتی بالاتر، و عطر، رنگ و طعم بیشتری نسبت به گروه تیمار اول که به روش ردیفی و در خاک کشت گردید، بود.لذا پیشنهاد می گردد به جهت دارا بودن بازدهی و عملکرد بهتر و مرغوبیت بهداشتی بیشتر روش آیروپونیک، این روش مورد آموزش عمومی خانوارها و مراکز آموزشی جهت استفاده مطلوب از کاشت گیاه زعفران قرار گیرد

کلیدواژه ها

کشاورزی آیروپونیک، کشت گلخانه ای، زعفران، خاک کشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.