تاثیر شرایط خاک به عنوان یک عامل اکولوژیک بر میزان تولید آرتمیزینین در جامعه گیاهی درمنه در استان قم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF06_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 887
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا باقریان

گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

رضا شیخ اکبری مهر

استادیارگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه قم، قم، ایران

محمد طهماسب

استادیار گروه علوم سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

رامین عزتی

استادیار گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی،دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

درمنه گیاهی علفی با نام علمی Artemisia از خانواده Asteraaceae و متعلق به طایفه Capitule است. پراکنش این جنس به وسعت ایران بوده که به دلیل داشتن مونوترپنهای بدون حلقه، هیدروپراکسید مونوترپن ها، مونوترپن های حلقه دار و مونوترپن های غیر معمول دارای خواص درمانی زیادی است. خاک به عنوان یکی از عوامل اکولوژیک همواره مهم ترین نقش را در رشد گیاهان ایفا میکند. خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک بطور عمده محدود به عناصر پرمصرف میزان هدایت الکتریکی و نیز pH خاک محدود می شود. در این مطالعه گیاه درمنه بهمراه پروفایل خاک از عمق ۳۳ سانتی متری محل روش گیاه در اوایل آبان ماه ۱۳۹۶ از تمام سطح استان قم جمع آوری شد. پس از گیاهان توسط منابع معتبر گیاه شناسی، مشخص شدکه در استان قم ۵ گونه درمنه به نام های شناسایی Artemisia sieberi,، Artemisia fragrans و Artemisia aucheri, Artemisia scoparia, Artemisia turcomanica وجود دارد. پس از عصاره گیری به روش الکلی، با کمک دستگاه GC میزان ترکیب آرتمیزینین در بین جمعیت های مختلف گیاه درمنه مشخص شد. نتایج نشان داد که تنوع گونه ای تاثیر چندانی بر تولید آرتمیزینین نداشته و آنچه سبب تمایز میان جمعیت های مختلف این جنس در استان قم می شود تنها تفاوت در شرایط اکولوژیکی و اقلیمی محل رویش جوامع مختلف این استان است.

کلیدواژه ها

درمنه، آرتمیزینین، خاک، شرایط اکولوژیک، عصاره گیری، روش الکلی، جمعیت های گیاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.