مطالعه تجربی اثرات عصاره الکلی گیاه گل آرونه Salvia hydrangea بر میزان چربی خون در موش های صحرایی هیپرلیپیدمی شده

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF06_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 644
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه راسخ

استادیار، دانشکده علوم، پیام نور ، تهران، ایران

علی زارعی

گروه فیزیولوژی، دانشکده پیراپزشکی استهبان، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

خدیجه طاطی

دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

چکیده

زمینه و هدف: به طور معمول افزایش شیوع بیماری های غیر واگیر ناشی از چاقی و اضافه وزن است و چاقی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل تهدید کننده سلامت انسان در قرن 21 مطرح می باشد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر مقایسه اثر عصاره الکلی بخش های هوایی گیاه گل آرونه بر میزان پروفایل های چربی در رت های هیپرکلسترولمی شدهمی باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه، 40 سر رت نر نژاد ویستار در 5 گروه 8 تایی تقسیم بندی شدند: گروه کنترل با رژیم غذایی عادی، گروه شاهد هیپرلیپیدمی دریافت کننده روزانه 0.2 میلی لیتر حلال دارو( نرمال سالین ) و گروه های تجربی هیپرلیپیدمی شده که روزانه به ترتیب عصاره الکلی بخش های هوایی گیاه گل آرونه را به میزان 100 میلی گرمبرکیلوگرم( دوز حداقل)، 200 میلی گرم برکیلوگرم (دوز متوسط) و 400 میلی گرم برکیلوگرم (دوز حداکثر) را به صورت گاواژ دریافت کردند. بعد از پایان این دوره ( 35 روزه) جهت بررسی میزان پروفایل های چربی خونگیری انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری P< 0.05 در نظر گرفته شد. یافته ها: یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که عصاره گیاه گل آرونه Salvia hydrangea موجب کاهش میزان تری گلیسیرید، کلسترول و LDL می گردد ولی بر میزان HDL تاثیری ندارد. نتیجه گیری: با توجه به خواص کاهش دهندگی چربی خون توسط برخی از گیاهان دارویی از جمله گیاه گل آرونه، پیشنهاد می گردد که؛ مصرفاین داروها توسط بیماران مبتلا به چربی خون بالا، تحت نظر پزشک معالج انجام گیرد.

کلیدواژه ها

گل آرونه، چربی خون، کلسترول، موش صحرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.