بررسی فونستیک پروانه های منطقه غربی رشته کوه البرز (شهرستان طالقان)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF06_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روشنک ترابی

گروه علوم و زیستفناوری جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

سحر پاشایی راد

گروه مهندسی کامپیوتر – نرم افزار، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

فروغ حشمتی منش

گروه زیست شناسی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران، تهران، ایران

پاشایی راد

گروه علوم و زیست فناوری جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

پروانه ها متعلق به راسته بالپولکداران با حدود 10111 گونه شناخته شده در جهان هستند. پروانه ها یکی از مهم ترین شاخص های سلامت اکوسیستم های خشکی بوده و از عوامل مهم گرده افشانی در میان گیاهان گلدار به شمار می آیند. از سوی دیگر پروانه ها نقش مهمی در چرخه ی غذایی جانوران دیگر ایفا می کنند. در تحقیق حاضر که در سال 1393 و 1394 صورت گرفت، فون پروانه ها در منطقه غربی رشته کوه البرز، شهرستان طالقان (جزینان، خسبان، جوستان، اوچان، زیدشت و ناریان) مورد بررسی قرار گرفت. نمونه برداری با استفاده از تور حشره گیری در دفعات و زمان های برابر انجام شد. نمونه های جمع آوری شده پس از انتقال به آزمایشگاه بیوسیستماتیک دانشگاه شهید بهشتی اتاله و به کمک کلیدهای شناسایی معتبر و استریو میکروسکوپ تا حد گونه مورد شناسایی قرار گرفتند. نتایج این مطالعه منجر به شناسایی 43 گونه از 22 جنس، 11 زیر خانواده، 5 خانواده و 2 بالا خانواده در این منطقه گردید. فراوانترین و رایج ترین گونه ها در محدوده ایستگاه های مطالعاتی عبارت اند از Argynnis (Pandoriana) Melitaea arduinna و Colias crocea ،Chazara briseis meridionalis ،pandora از میان خانواده های شناسایی شده، خانواده Nymphalidae با 57/28 درصد و خانواده Hesperiidae با 0/7 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین درصد فراوانی را به خود اختصاص داده اند

کلیدواژه ها

بال پولکداران، غرب رشته کوه البرز، طالقان، ایران، تور حشره گیری، فراوانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.