شبیه سازی کمی آب زیرزمینی با مدل GMS7.1 (مطالعه موردی: دشت زرین گل)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AFPICONF06_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 559
نویسندگان
گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
کارشناس آب منطقه ای سمنان، ایران
چکیده
مدیریت استفاده بهینه از منابع آب یکی از مهم ترین مسائل مطرح درتوسعه پایدار به شمار می آید. مدل آب زیرزمینی در واقع فرم ساده شده ای از یک سیستم واقعی آبهای زیرزمینی است که به طور تقریبی همبستگی بین عمل و عکس العمل هیدرودینامیکی را در یک سیستم ارائه می دهد. تهیه مدل مفهومی مناسب، یکی از مهم ترین مراحل مدلسازیطبیعت سفره می باشد. بررسی وضعیت کمی سفره های آب زیرزمینی از جمله این امور است. در این تحقیق به منظور شبیه سازی کمی آب زیرزمینی دشت زرینگل در استان گلستان از نرم افزار GMS استفاده شد، شبیه سازی در حالت پایدار ناپایدار انجام شد. با توجه به بیلان آب زیرزمینی محاسبه شده برای آبخوان، پارامترهای وروردی و خروجی به مدل کمیتعریف شد. از اینرو، پس از تهیه مدل مفهومی منطقه موردمطالعه و تبدیل آن به مدل عددی، واسنجی مدل در حالت پایدار، با هدف تدقیق ضریب هدایت هیدرولیکی برای آبان 92 انجام شد و در شرایط ناپایدار نیز با توجه به آمار و اطلاعات موجود و تنش های وارد برسیستم، مدلسازی برای یک دوره یک ساله (سال آبی 94-93) با تنش های ماهانه صورت گرفت تغییرات تنشها در طول هر دوره به شکل ثابت یا خطی فرض شد. این مرحله از مدلسازی نیز با هدف تدقیق ضریب آبدهی ویژه و تغذیه ناشی از بارندگی در منطقه مطالعاتی مورد واسنجی واقع شد. انطباق قابل قبول داده های مشاهداتی و محاسباتی در دوره صحت سنجی نیز، قابلیت مدل را در پیشگویی کمیت و کیفیت آب زیرزمینی تایید نمود و نتایج مدل کمی در قالب پهنه بندی نشان داد که توزیع هدایت هیدرولیکی در منطقه موردمطالعه بین 4 تا 57/2 متر در روز و ضریب آبدهی ویژه بین 0/07-0/09 متغیر می باشد و حساسیت مدل نسبت به تغییرات هدایت هیدرولیکی بیشتر از ضریب آبدهی ویژه می باشد.کلیدواژه ها
آب زیرزمینی، شبیه سازی، دشت زرینگل GMS7.1مقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.