مروری بر مطالعات بکارگیری میکوریز در تولید نهال های جنگلی در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF06_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 326
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامتین مددی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشگاه یزد، یزد، ایران

بهمن کیانی

استادیار گروه جنگلداری، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

میکوریزها انواعی از میکروارگانیسم های سودمند خاکزی محسوب می شوند که ماهیت وجودی آنها دلالت دارد بر روابط همزیستی ای که با گیاهان برقرار می کنند. همزیستی آنها تا میزان بیش از 90 درصد به اثبات رسیده است. تنوع زیستی متعددی دارند ولی در بحث علوم جنگل دو گونه آربسکولار و اکتومیکوریز آن بعلت برقرار کردن همزیستی بالاتر با درختان و دامنه انتشاری وسیع تر، بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند. با توجه به این که بیش از نیمی از جنگل ها و مراتع کشور بارندگی بیش از 150 میلیل یتر را تجربه می کنند ولی تولید بذر و نهال آنها با عملکرد ضعیفی روبه روست که نیازمند طرح ها و پروژه های مناسبی برای اصلاح و احیای آن است. از آنجا که میکوریزها بسیار کاربردی هستند، نهالستان ها و سازمان های عام المنفعه می توانند با تولید و تامین نهال های میکوریزی مقوی به کمک این مهم آیند. لذا بکارگیری این قارچ ها که از پتانسیل بالقوه بالایی برخوردار هستند می بایست به طور اکیدی مد نظر نهادهای اجرایی قرار گیرد

کلیدواژه ها

میکوریز، میکروارگانیسم، همزیستی، بذرجنگل، نهال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.