میدان الکتریکی پالسی، جهت گیری های آتی و کاربردهای آن در صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF06_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره رستملو

استادیار گروه صنایع غذایی، دانشکده گروه علوم پایه، دانشگاه آزاد نیشابور، نیشابور ایران

ابولفضل بوژمهرانی

دانشجوی دکتری صنایع غذایی، ، دانشکده گروه علوم پایه، دانشگاه آزاد نیشابور، نیشابور ایران

چکیده

یکی دیگر از روش های غیر حرارتی نگهداری مواد غذایی، استفاده از میدان های الکتریکی پالسی PEF می باشد که از آن در غیرفعال کردن میکروارگانیسم ها به گونه ای که کمترین آسیب بر خواص کیفی مواد غذایی ایجاد گردد، استفاده می نمایند. در این مطالعه تلاش شد، کاربردهای مختلف این فرایند در صنایع غذایی به بحث گذاشته شود. بدین منظور مقالات بسیاری که کاربردهای مختلف این فرایند را مورد مطالعه قرار داده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعات مشخص گرداند که این فرایند در خشک کردن مواد غذایی، استخراج عصاره و شکر از گیاهان، از بین بردن میکروارگانیسم ها و اسفنجی نمودن بافت نان کاربرد دارد. همچنین از این فرایند با توجه به قابلیت هایی که دارد انتظار کاربردهای بیشتری می رود. برای مثال از آن میتوان در تولید واکنش گرهای جدید خاصی که در شرایط معمول به سختی قابل تولید می باشند، استفاده نمود هرچند برای تولید این مواد ممکن است نیاز به میدان هایی با قدرت بالای الکتریکی باشد. یکی از کاربردهای دیگر قابل حصول توسط این فرایند درمان برخی از بیماری های می باشد که با این تکنولوژی میتوان برخی غده ها را به ترشح یا عدم ترشح هورمون ها یا آنزیم هایی خاص تحریک نمود و بدین ترتیب منجر به درمان برخی از بیماری ها شوند. بدیعی است که میزان قدرت میدان الکتریکی مورد نیاز برای درمان بیماری ها بسیار پایین تر از زمانی است که از آن در غیرفعال سازی میکروارنگانیسم ها استفاده می نماییم. در پایان میتوان بیان داشت که یکی از تحقیقاتی که میتوان به کاربردی تر نمودن این تکنولوژی کمک کند، تحقیق در زمینه ی دوز مورد استفاده در هر فرایند بدون تاثیرات مضر بر ارزش غذایی مواد می باشد

کلیدواژه ها

میدان الکتریکی پالسی، صنایع غذایی، کاربردها، جهت گیری های آتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.