بررسی تطبیقی توانمندسازی خانواده از طریق آموزش سواد رسانه ای در کشورهای مختلف برای ارائه الگوی بومی در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی سواد رسانه ای و اطلاعاتی با موضوع خانواده
  • کد COI اختصاصی: MILCONF02_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انسیه محمودی

دانشجوی دکتری ارتباطات اجتماعی/ علوم و تحقیقات فارس

فائزه تقی پور

دکتری علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)

چکیده

در ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص سیاست های کلی خانواده، بندی به چشم میخورد که از رسانه به عنوان ظرفیتی آموزشی و تربیتی در جهت تحکیم بنیان خانواده و مقابله با جنگ نرم دشمنان برای زدودن آسیب ها و چالش های تحکیم خانواده نام برده شده است.در این بین از ضرورتهای عصر اطلاعات، نیاز به آموزش و پرورش به ویژه سواد رسانه ای (Media Literacy) به عنوان یکی از مهارت های مهم زندگی کردن و ابزار لازم برای استفاده بهینه از رسانه به عنوان ظرفیتی آموزشی و تربیتی است. سواد رسانه ای مجموعه ای از مهارت های قابل یادگیری است که به توانایی دسترسی، تجزیه و تحلیل و ایجاد انواعپیام های رسانه ای اشاره دارد. برای حرکت در دنیای پیچیده امروز باید قادر به درک بهتر پیام های رسانه ای جهت بهره برداری آموزشی و توانمندسازی خانواده باشیم. از چند دهه گذشته، کشورهای زیادی با درک ضرورت آموزش سواد رسانه ای در عصر جدید، به آموزش این نوع از سواد پرداخته اند و سعی کرده اند در این زمینه اقتضائات و شرایط بومی کشورشان را هم در نظر بگیرند. بدین لحاظ با توجه به سیاست های کلی ابلاغی خانواده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران و ضرورت آموزش سواد رسانه ای به خانواده ها به عنوان مخاطبان متنوع و گسترده در برابر پیام های رسانه ای، در این مقاله با هدف مطالعه وسیع الگوها و راهکارهای کشورهای مختلف در آموزش سواد رسانه ای در جهت توانمندسازی خانواده ها برای ارائه الگوی بومی در ایران و همچنین با روش کیفی پدیدارشناسی، مصاحبه با 10 نفر از مسئولان امر، (کارگزاران رسانه، جامعه شناسان و روان شناسان) داده های لازم گردآوری و نتایج استخراج می شود

کلیدواژه ها

خانواده، سواد رسانه ای، آموزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.