تولید آنتوسیانین در کشت کالوس سیب: اثر منبع نیتروژن و غلظت منیزیم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه بیوتکنولوژی کشاورزی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOAGK-7-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد کاکاوند

ناصر مهنا

چکیده

آنتوسیانین ها بدلیل توانایی آن ها در محافظت انسان در برابر بیماری های مزمن، توجه زیادی را به خود معطوف ساخته اند. تولید آنتوسیانین های طبیعی از مواد گیاهی تازه با محدودیت های متعددی مواجه است. بنابراین، استفاده از بیوتکنولوژی گیاهی جهت تولید آنتوسیانین بدون محدودیت های ذکر شده مورد توجه قرار گرفته است. از طرف دیگر، برخی از سیب های زینتی می توانند آنتوسیانین را در اندام های مختلف خود از جمله بافت کالوس درون شیشه ای تولید کنند. در این تحقیق، به منظور بررسی اثر غلظت های مختلف منیزیم و منبع نیتروژن محیط کشت بر روی تولید درون شیشه ای آنتوسیانین ازکالوس یک ژنوتیپ سیب زینتی گوشت قرمز، ابتدا از ریزنمونه های برگ گیاهچه های درون شیشه ای جهت تولید کالوس استفاده گردیده و پس از بدست آوردن کالوس به مقدار مورد نیاز، تیمارهای مورد نظر در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار و چهار نمونه در هر تکرار اعمال گردید. افزودن منیزیم به محیط کشت میزان تولید آنتوسیانین را تا سه برابر افزایش داد و بیشترین میزان آنتوسیانین در بالاترین غلظت منیزیم (40 میلی مولار) مشاهده گردید. البته در این غلظت میزان رشد کالوس ها کاهش یافت. تغییر منبع نیتروژن نیز بر تولید آنتوسیانین اثر گذاشت و بهترین منبع نیتروژن برای تولید آنتوسیانین، ترکیب آمونیوم 10 میلی مولار بعلاوه نیترات  8/18 میلی مولار و آمونیوم 5 میلی مولار بعلاوه نیترات 25 میلی مولار بود.

کلیدواژه ها

آمونیوم, آنتوسیانین, کالوس, منیزیم, نیترات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.