کاربرد مواد نانو در بهبود ظرفیت باربری خاکها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه رویکردهای نوین در مهندسی عمران، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JNACE-1-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کاکاوند

گروه مهندسی عمران-ژئوتکنیک، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

روزبه دبیری

گروه مهندسی عمران، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران،

چکیده

روش غیر محرک روشی نو در تثبیت خاک های ضعیف و ماسه­های سست است. این روش نوعی قفل و بست کردن بافت خاک می باشد. برای بهسازی موفق به این روش، رسیدن به طول نفوذ مناسب و همچنین بالا رفتن پارامترهای مقاومت برشی ضروری است. تحقیقات گذشته افزایش مقاومت در مقابل روانگرایی و کاهش نفوذپذیری براثر تزریق نانو سیلیکا کلوئیدی را نشان داده است. در این تحقیق، خاک ماسه ای در دو حالت خشک و اشباع با 5، 10 و 15 درصد وزنی سیلت تحت نفوذ نانو سیلیکا کلوئیدی قرار گرفت و سپس با انجام آزمایش برش مستقیم پارامترهای مقاومت برشی (زاویه اصطکاک داخلی و چسبندگی) تعیین شده است. نتایج نشان می دهد که با تنظیم قدرت یونی و خصوصیات رئومتری همچون ویسکوزیته  و مدول ژل شدگی، رسیدن به طول نفوذ مناسب و کسب مقاومت لازم جهت انجام تزریق غیر محرک در خاک های با درصد سیلت بالا امکان پذیر است. همچنین پارامترهای مقاومت برشی افزایش قابل ملاحظه ای را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

نانو سیلیکا کلوئیدی, مقاومت برشی, ماسه, لای, ویسکوزیته, تزریق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.