بررسی مسائل و مشکلات طرح انتقال آب سیمین دشت به گرمسار و ارایه راهکارهای لازم

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین سمینار ملی مسائل ژئوتکنیکی شبکه های آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: IRGID02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قاسم رزمجو

کارشناس ارشد عمران آب - شرکت مدیریت منابع آب ایران (وزارت نیرو)

چکیده

اجرای طرح طی سالهای 83-72 با هزینه حدود 220 میلیارد ریال که کانال انتقال آب به طور حدود 37 کیلومتر و با ظرفیت 15 متر مکعب در ثانیه و سد انحرافی سیمین دشت از اجزای اصلی آن می‌باشد، کار بسیار مهم و ضروری بوده که هدف آن جدا نمودن آب شیرین از آب شور و در نتیجه جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی و بهبود عملکرد محصولات کشاورزی در محدوده شبکه آبیاری گرمسار و نیز تأمین آب شیرین برای مصرف شرب شهر گرمسار می‌باشد. مسیر کانال انتقال آب در محدوده سیمین دشت-بن کوه قرار داشته و از حوالی روستاهای سیمین دشت، محمودآباد و کبوتر دره می‌گذرد، به دلیل شرایط توپوگرافی کوهستانی مسیر، کانال انتقال آب عمدتاً در حریم و یا بستر رودخانه قرار گرفته است و در چندین قسمت رودخانه حبله رود و خط راه‌آهن گرمسار-گرگان را قطع می‌کند. با توجه به اهداف شرب و کشاورزی این کانال و مجاورت آن با خط راه‌آهن شمال کشور، حساسیت و امر نگهداری و بهره‌برداری مسیر را دوچندان نموده و مسائل و مشکلات ژئوتکنیکی و سازه‌ای مختلفی را از جمله تخریب لاینینگ و نشست کانال و پر شدن ورودی برخی از کالورتهای مسیر و... در این مدت به بار آورده است. در این مقاله به بررسی علل مسائل و مشکلات پس از ساخت ناشی از شرایط ژئوتکنیکی بستر کانال انتقال پرداخته شده و در خصوص روشهای عملی رفع آنها بحث گردیده است.

کلیدواژه ها

کانال انتقال، کالورت، پوشش بتنی، نشست کانال، علاج بخشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.