بررسی شکل پذیری سازه های دیاگرید با استفاده از فولاد با تنش تسلیم پایین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین عمران معماری و صنعت ساختمان ایران
  • کد COI اختصاصی: IRCIVIL03_381
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریدون امیدی نسب

استادیار، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

امیرمحمد امیری

مربی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

فائزه فرج اللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

چکیده

در سال های اخیر با توجه به بهره وری سازه ای و پتانسیل زیباشناسی معماری، شبکه های قطری به عنوان یک سیستم سازه ای برای ساختمان های بلندمرتبه به صورت چشمگیری مورد استقبال مهندسین طراح قرار گرفته است. گونه ای از این سیستم سازهای از شبکه های محیطی به صورت سیستم های خرپایی مثلثی تشکیل شده است، و به آن سازه دیاگرید می گویند. به دلیل ساختار مثلثی شبکه، سازه از سختی بالایی برخوردار است و بهبود شکل پذیری سازه در عین مطلوب بودن سختی آن می تواند قابلیت استفاده از این طرح را به نحو چشمگیری بهبود دهد. یکی از روش های مطرح شده جهت بهبود شکل پذیری سازه ها، استفاده از فولادهای با تنش تسلیم پایین عنوان شده است که بر این اساس در این تحقیق به بررسی شکل پذیری سازه ی دیاگرید با استفاده از یک گونه فولاد با تنش تسلیم پایین پرداخته شده است. به منظور بررسی اثر استفاده از فولاد با تنش تسلیم پایین در رفتار قاب های دیاگرید 18 مدل طراحی برای دو جنس مختلف فولاد ST37 و LYP100 در سه زاویه 30، 45 و 60 درجه برای اعضای قطری شبکه؛ و هرکدام در سه قاب 10، 15 و 20 طبقه شبیه سازی گردیده است. با استفاده از تحلیل استاتیکی غیرخطی در نرم افزار ETABS مشاهده گردید فولاد با تنش تسلیم پایین موجب افزایش شکل پذیری قاب، در تمامی مدل ها می گردد. همچنین نتایج نشان میدهد که میزان شکل پذیری سازه در قاب های با زاویه 30 درجه برای اعضای قطری بیشتر می گردد.

کلیدواژه ها

سازه دیاگرید، آنالیز استاتیکی غیرخطی، شکل پذیری فولاد LYP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.