تعیین ضریب تبدیل مقاومت فشاری 7 به 28 روزه بتن در استان مازندران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین عمران معماری و صنعت ساختمان ایران
  • کد COI اختصاصی: IRCIVIL03_330
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 28019
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد زردادخانی

دانشجوی کارشناسی عمران، گروه مهندسی عمران، دانشگاه علم و فناوری مازندران- بهشهر- ایران

حامد عنایتی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه علم و فناوری مازندران- بهشهر- ایران

چکیده

یکی از مصالح پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز بتن می باشد، ترکیبی از سنگدانه، سیمان، آب و افزودنی ها. دلیل این استقبال گسترده به بتن را می توان در مقاومت بالا ، سهولت شکل دادن به آن برای ساخت اجزای مختلف سازه، سهولت دسترسی به مصالح و نیروی کار ماهر دانست. مقاومت فشاری بتن همواره یکی از مهمترین و تاثیر گذار ترین پارامتر ها در تعیین رفتار آن می باشد. دلیل این امر رامی توان در سهولت انجام این آزمایش و وابسته بودن سایر ویژگی های فیزیکی بتن به آن جستجو نمود. همانگونه که می دانید مقاومت فشاری استاندارد بتن که ملاک طراحی می باشد برابر است با مقاومت فشاری نمونه استوانه ای استاندارد بتن که در سن 28 روزگی در شرایط استاندارد نمونه گیری و عمل آوری شده باشد. یکی از دغدغه ها در سازه های بتنی تخمین مقاومت 28 روزه بتن با توجه به نتایج آزمایش 7 روزه آن می باشد. این ضریب تبدیل بین 1/3 تا 1/7 تخمین زده می شود که مقررات ملی ایران مقدار آن را با توجه به نوع سیمان مصرفی بین 1/4 تا 1/75 پیشنهاد می دهد. در این تحقیق برآنیم تا با جمع آوری اطلاعات آزمایشگاه های استان مازندران طی سال های 1395 تا 1397، ضریب تبدیل مقاومت 7 به 28 روزه در استان مازندران را تعیین نماییم. نتایج این تحقیق نشان می دهد که مقدار این ضریب از مقادیر پیشنهادی مبحث نهم کمتر می باشد که عدم لحاظ نمودن این امر در طراحی وکنترل نتایج آزمایشگاهی می تواند منجر به خسارات و مشکلاتی در روند پروژهای عمرانی گردد.

کلیدواژه ها

مقاومت فشاری بتن، ضریب تبدیل مقاومت بتن، استان مازندران، مقاومت 7 روزه بتن.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.