مقایسه و بررسی نتایج حاصل از تحلیل لرزه ای استاتیکی و دینامیکی در سازه های فولادی دارای نامنظمی در پلان و ارتفاع

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین عمران معماری و صنعت ساختمان ایران
  • کد COI اختصاصی: IRCIVIL03_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا سرفرازی

کارشناس ارشد سازه و عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی

چکیده

طراحی سازه ها در برابر زلزله از مهم ترین مسائل مهندسی سازه به شمار می آید و روش های متفاوتی برای آن ارائه شده است. در حال حاضر نیز محققان در تلاشند تا به روش های نوین و جامع تری برای این منظور دست یابند. انتخاب روش مناسب به منظور تحلیل ساختمان های مختلف تحت اثر نیروی زلزله از اهمیت بسزایی برخوردار است. به علت فرضیات متفاوت روش های موجود، میزان دقت انواع روش های تحلیل در هر ساختمان متفاوت می باشد. از این رو نتایج بررسی و مقایسه انواع روش های تحلیل و شناخت قابلیت ها و نقاط ضعف آن ها می تواند در انتخاب روشی مناسب به منظور تحلیل ساختمان ها مورد استفاده قرار گیرد. این مطالعه به منظور بررسی دقت روش های تحلیل استاتیکی معادل، طیفی و تاریخچه زمانی ساختمان های دارای نامنظمی در پلان و ارتفاع و مقایسه این روش ها با استفاده از رکورد های موجود زلزله های بم، زرند و گلباف انجام گرفته است. از بررسی های انجام گرفته در این مطالعه می توان نتیجه گرفت که برای ساختمان های نامنظم نمی توان به نتایج تحلیل استاتیکی بسنده کرد. همچنین تحلیل شبه دینامیکی هم که در بسیاری از موارد شبیه به تحلیل استاتیکی است و از دقتی به مراتب بالاتر نسبت به آن برخوردار است نیز کافی نبوده و باید از تحلیل لحظه به لحظه استفاده نمود، البته برای داشتن جواب های دقیق تر لازم است از شتاب نگاشت های نزدیک به محل احداث سازه استفاده نمود.

کلیدواژه ها

نامنظمی در ارتفاع و پلان، تاریخچه زمانی، تحلیل طیفی، استاتیکی معادل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.