بررسی مبانی نظری طراحی معماری مراکز فرهنگی و تجاری
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین عمران معماری و صنعت ساختمان ایران
- کد COI اختصاصی: IRCIVIL03_114
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 769
نویسندگان
استادیار تمام وقت، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، شبستر، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، شبستر، ایران
چکیده
مراکز فرهنگی و تجاری به عنوان یکی از عناصر اصلی فضاهای شهری ، دارای ویژگی هایی باید باشند تا شهروندان بتوانند با ورود به آنها به دور از سر و صدا و ازدحام نه چندان زیاد احساس آرامش و راحتی نمایند، دمی بیاسایند، با دوستان و آشنایان خود ملاقات نمایند. امروزه نیاز به مراکز تجاری یا مراکز خرید برای کسی پوشیده نیست اما در هیاهوی خرید و نیاز به بازار توجه به مسایل فرهنگی در قالب غرفه ها یا نمایشگاه های فرهنگی در کنار مراکز تجاری ب غنای مجموعه می افزاید و افراد در حال خرید به این مجموعه ها نیز ناخودآگاه کشیده می شود. برای طراحی چنین فضای ترکیبی ای نیاز به مطالعه و امکان سنجی و دانستن مفاهیم موضوع تحقیق در قالب مبانی نظری تحقیق می باشیم لذا در مقاله حاضر به بررسی مبانی نظری طراحی معماری مراکز فرهنگی و تجاری می پردازیم. روش انجام این تحقیق توصیفی تحلیلی است. استفاده از – منابع کتاب خانه ای و همچنین روش های میدانی نظری ( پرسشنامه ، مصاحبه و مشاهده) در دستور کار قرار می گیرد. از آنجا که رسالت هنر معماری بهبود وضعیت زیستی بشر از طریق افزایش کیفیت فضا میباشد و این امر زمانی محقق می شود که نه تنها پاسخگوی جنبه های عملکردی و زیبایی شناختی باشد، بلکه نیازهای روانی و رویاهای روزمره ی افراد را نیز برآورده سازد.کلیدواژه ها
طراحی معماری، مبانی نظری معماری، فضای تجاری، فضای فرهنگیمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.