مدیریت جامع پسماندهای بیمارستانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین عمران معماری و صنعت ساختمان ایران
  • کد COI اختصاصی: IRCIVIL03_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 842
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین نعمت الهی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران

الهام امینی

دانشکده علوم پزشکی بم، بم، ایران

حسین وحیدی

استادیار دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان، کرمان، ایران

محمدعلی یاوری

دانشجوی دکتری دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

فعالیت های بیمارستانی و بهداشتی می تواند گونه های مختلفی از زباله های خطرناک را تولید کند. مدیریت اشتباه این زباله ها می تواند منجر به خطرات زیست محیطی و شغلی شود. کشورهای در حال توسعه در هنگام مدیریت ایمن زباله های بیمارستان با محدودیت منابع مواجه هستند. این مطالعه خلاصه مسائل اصلی در مدیریت زباله های بیمارستانی در کشورهای در حال توسعه را بیان می کند. بررسی ادبیات موجود نشان می دهد که قوانین و مقرراتی که بر مدیریت زباله های بیمارستان تمرکز دارند، دستاوردهایی را اخیرا در بسیاری از این کشورها ایجاد کرده اند. پیاده سازی این قوانین از یک بیمارستان به بیمارستان دیگر متفاوت است. علاوه بر این، تنوع گسترده ای در نرخ تولید زباله در داخل هر بیمارستان و نیز در بیمارستان های کشورهای مختلف وجود دارد. دلیل این امر ناشی از فقدان توافقی واحد در میان محققان در مورد تعاریف و روش ها برای اندازه گیری این نوع زباله است. علاوه بر این، بیمارستان های موجود در کشورهای در حال توسعه فاقد تفکیک مناسب زباله، جمع آوری، ذخیره سازی، حمل و نقل و دفع رنج هستند که می تواند منجر به خطرات شغلی و زیست محیطی شود. آگاهی لازم در مورد مدیریت مناسب زباله های بیمارستانی در فقدان آموزش مناسب کارکنان بیمارستان، در این کشورها پایین است. علاوه بر این، کارکنان مراکز بهداشتی و جمع کننده های زباله، بدون داشتن تجهیزات ایمنی یا فعالیت های ایمن سازی در حال کار می باشند. زباله های جمع آوری شده به روش های غیر قانونی بازیافت می شوند که منجر به افزایش خطرات احتمالی می شود. به طور کلی، مدیریت زباله های بیمارستانی در کشورهای در حال توسعه با چالش هایی مواجه است. شیوه های مدیریت پسماند پایدار می توانند در کاهش اثرات خطرناک زباله های بیمارستانی مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

پسماند بیمارستانی، پسماند خطرناک، پاتولوژی، بیمارستان، پسماند پزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.