اختلاط مواد نانو با گل حفاری مورد استفاده در میدان نفتی (( اسفندیار)) و بررسی تاثیر این اختلاط بر میزان ازدیاد برداشت نفت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: CARSE03_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد اصفهانی

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، گرایش گاز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، ایران

محمد غلامی

کارشناسی الکترونیک، دانشگاه علوم و تحقیقات، ایران

چکیده

امروزه از انواع مواد نانو در فرآیند ازدیاد برداشت استفاده می شود که از این دسته می توان به ژل های نانوکامپوزیتی با پایه پلی اکریل آمید (Polyacrylamide-based nanocomposite gels) اشاره نمود. این مواد که به وسیله کوپلیمریزاسیون مونومر مخصوص به خود با عوامل شبکه ساز تشکیل می شوند، قادرند مقادیر قابل توجهی آب را جذب کنند. با استفاده از کومونومرهای مختلف یا تغییر ساختار شبکه ، میتوان شبکه هایی با خواص موردنظر تولید کرد. از هیدروژل های ساخته شده با مقادیر مختلفی از نانوذرات خاک رس در دو محلول آب نمک و آب خالص آزمون تورم به عمل آمد که نتایج قابل توجهی را در برداشت. این نتایج نشان داد که در جذب آب خالص و یه تبع آن جذب آب بیشتر از مخازن، هیدروژل نانوکامپوزیتی حاوی 0/2 درصد از خاک رس بیشترین مقدار جذب را داشته و 180% بیشتر از هیدروژل بدون نانوذرات خاک رس، توانایی جذب دارد. همچنین این نتایج برای آب نمک نیز صادق بود با این تفاوت که زمان تعادلی برای جذب آب افزایش یافت. همچنین برای مطالعه تاثیر استفاده از نانوذرات و هیدروژل بر گل حفاری، ویسکوزیته مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاکی از افزایش ویسکوزیته پس- کاهشی هیدروژل های حاوی مواد نانوکامپوزیتی نسبت به هیدروژل های معمولی بود.

کلیدواژه ها

گل حفاری، ازدیاد برداشت نفت، میدان نفتی اسفندیار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.