بررسی طرح های نوسازی بافت های فرسوده با رویکرد برنامه ریزی کالبدی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: CARSE03_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 520
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه رجا قزوین، قزوین،ایران
چکیده
بافت های فرسوده، بخش قابل توجهی از پهنه بسیاری از شهرهای کشورمان را تشکیل می دهند که به دلیل معضلات خاص خود از گستره حیات شهری خارج گشته و به بخش های مساله دار شهرها تبدیل شده اند. این بافت ها علاوه بر مسائل و مشکلات کالبدی، ابعاد و کیفیات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شهر و فضاهای شهری را نیز دچار تنزل نموده و حضور انسان در فضاهای شهری را با معضل روبه رو یا مختل می سازند. بنابراین، زدوده شدن خاطرات جمعی و افول حیات شهری، که به از بین رفتن سرزندگی و نشاط بافت، منجر می گردد، از عواقب افت شاخصه های کیفی در فضاهای شهری این پهنه های فرسوده محسوب می شود لذا هدف اصلی این مقاله بررسی طرح های نوسازی بافت هایفرسوده با رویکرد برنامه ریزی کالبدی می باشد . بدین منظور مطالب مورد نیازبا استناد به منابع کتابخانه ای و مقالات مختلف جمع آوری گردید و پس از مطالعه و بررسی دقیق مورد تجزیه و نحلیل قرر گرفت . نتایج تحقیق نشان داد که اجرای سیاست های کالبدی برای بافت های فرسوده شهری با شکل دهی فیزیکی بافت های مختلف شهری و روستایی، تخریب بناهای بی ارزش وغیر بهداشتی، خروج کاربری های ناساز گار از بافت های تاریخی شهر ، تخریب بافتهای فرسوده ودیگر مسائلی که در ادامه این تحقیق بدان پرداخته خواهد شد به عمران و آبادی کشور کمک نمود . باید ازدیگر اولویت های سیاست دولت در این طرح مورد بررسی قرار گیرد . به طور کلی در نوسازی با ایجاد تغییراتی در کالبد، می توان بافت فرسوده را معاصر نمود تا به ایجاد فضای شهری مناسب منجر گردد.کلیدواژه ها
برنامه ریزی کالبدی ، نوسازی ، بافت فرسودهمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.