راهکارهای تقریب مذاهب در سیره و گفتار امام رضا(ع)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات تقریبی مذاهب اسلامی، دوره: 10، شماره: 39
  • کد COI اختصاصی: JR_FORGHE-10-39_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کرم سیاوشی

استادیار گروه الهیات دانشگاه بوعلی سینا

ندا سلیمانی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم قرآنی دانشکده علوم قرآنی ملایر

چکیده

امت اسلامی برخلاف دستور و ارشاد الهی به دلایلی از همان روز نخست پس از رحلت پیامبر(ص)، دچار شکاف و انشقاق شد. این امر در طول سالیان دراز پس از پیامبر، آسیبهای بسیاری بر امت اسلام وارد نموده است. هرچند نباید این وضعیت به وجود می آمد، لیکن از نظر دانایان و دلسوزان، چاره این کار نشستن و گریستن و تماشای تداوم آسیبهای آن نبود. بنابراین از همان آغاز، امامان(ع) که دلسوزترین افراد به حال امت بودند، در صدد برآمدند، تا با تدارک راهکارها و در پیش گرفتن رفتارهایی، نه تنها مانع آسیبهای هرچه بیشتر آن شوند، بلکه نوعی از وحدت و همزیستی سودمند را درون امت اسلام شکل دهند. امام رضا(ع) از جمله این امامان گرامی است که با بررسی سیره زندگی ایشان پی می بریم نگرش و روش ایشان به جد تقریبی و هم گرا بوده است که با بیان اخوت ایمانی و گفتگوی سازنده، تاکید بر مشارکت پیروان اهل بیت در مراسم و مناسک عبادی و اجتماعی دیگر هم کیشان، سفارش به برقراری روابط اخلاقی و عاطفی با آنها، و ترویج خردورزی و آزاداندیشی، و با صیانت از یکپارچگی دینی حاکمیتی در جامعه اسلامی، در صدد تامین تقریب و هم گرایی در میان امت اسلام برآمده است.

کلیدواژه ها

تقریب مذاهب, زمینه ها, راهکارها, منادیان تقریب, سیره امام رضا(ع)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.