نقش خانه های اکولوژیکی در توسعه پایدار گردشگری (مطالعه موردی: بخش هنزاء، شهرستان رابر)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوفصلنامه جغرافیای اجتماعی شهری، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_KJUSG-2-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف قنبری

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

زهرا کاظمی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

سید اسکندر صیدایی

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

یکی از نمودهای توجه گردشگران به مناطق، خانه ­های اکولوژیکی است که با هدف گذراندن اوقات فراغت در نواحی با طبیعت بکر راه­ اندازی می­شوند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش خانه ­های اکولوژیکی در توسعه پایدار گردشگری بخش هنزاء انجام گرفته است. این پژوهش، مطالعه­ای کاربردی است که رویکرد حاکم بر آن توصیفی – تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش را مردم بخش هنزاء (چهار شهر و روستا با جمعیتی برابر با 897 خانوار) تشکیل می­دهند. تعداد 270 پرسش­نامه (خانوار) با استفاده از فرمول کوکران، به عنوان نمونه آماری انتخاب شده است. مقدار آلفای کرونباخ برای قابلیت اعتماد پرسش­نامه 0/87 محاسبه گردید. داده­ های گردآوری شده در محیط نرم­ افزاری GIS و SPSS با استفاده از آزمون­های T تک نمونه­ ای، F (تحلیل واریانس) و دانکن تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد راه­ اندازی خانه ­های اکولوژیکی تاثیرات اقتصادی، اجتماعی، زیست­ محیطی و کالبدی به دنبال دارد. تاثیرات مثبت خانه ­های اکولوژیکی در محدوده مورد مطالعه (با میانگین 3/13) در حد متوسط است و بین نواحی مورد مطالعه، از نظر تاثیرات خانه ­های اکولوژیکی (به استثنای بعد اقتصادی) تفاوت معنی­ داری در سطح 0/95 اطمینان وجود دارد. تاثیرات منفی خانه­ های اکولوژیکی در محدوده مورد مطالعه (با میانگین 4/30) بالاتر از حد متوسط است و بین مناطق مورد مطالعه از نظر تاثیرات خانه­ های اکولوژیکی، تفاوت معناداری در سطح 0/95 اطمینان وجود دارد.

کلیدواژه ها

گردشگری, خانه های اکولوژیکی, توسعه پایدار, بخش هنزاء

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.