تعیین معادلات مناسب جهت برآورد بیلان رسوب رودخانه کارون

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هشتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: IREC08_244
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1049
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی شوریان

کارشناسفرسایشو رسوب، شرکت مهندسین مشاور سازه پردازی

سیدجمشید مصباحی

مدیر بخشمهندسی آب و محیط زیست، شرکت مهندسین مشاور سازه پردازی

سهام الدین کردستانی

سازمان آب و برق خوزستان

چکیده

برآورد بیلان رسوب در رودخانهها یکی ا ز روشهای بررسی وضعیت فرسایش و رسوبگذاری در رودخانه ها وشناخت وضعیت حاکم بر بازههای مختلف آنها م یباشد. در راستای شناخت ویژگیهای رفتاری رودخانه کارون ازدیدگاه بیلان رسوب، مطالعات سیستماتیک در خصوص عوامل تاثیر گذار در فرایند انتقال و پدیده فرسایشو رسوبگذاری در بازه های مختلف این رودخانهها در قالب یک طرح مطالعاتی و توسط شرکت مهندسین مشاورسازه پردازی ایران انجام گرفته است. بر اساسمطالعات پایه و با ارزیابی وضعیت فیزیوگرافی، بررسیهای هیدرولوژیکی و همچنین ویژگیهای زمین شناسی و با توجه به مشخصههای پوششگیاهی اراضی حاشیه رودخانه و نوع خاک و با در نظر گرفتن ساختار ریخت شناسی، مسیر رودخانه کارون به بازه های مطالعاتی تقسیم شده و مبنای بررسی بیلان رسوب قرار گرفته است. در این مقاله، مطالعه بیلان رسوب رودخانه کارون بعنوان بخشی از مطالعات انجام شده در راستای شناخت ویژگیهای مربوط به فرآیند انتقال رسوب و پیامدهای حاصله از آن که بصورت پدیده فرسایشو رسوبگذاری در بازههای مختلف بروز می نماید مورد بررسی قرارگرفته است. بدین منظور مجموعه اطلاعات و دادههای آماری موجود برای ایستگاههای آبسنجی اصلی در محدوده مطالعاتی که از محل بند قیر تا خرمشهر را شامل م یشود، جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و با استفاده از روشهای تحلیلی و آماری نسبت به برازش، ارزیابی و مقایسه معادلات مناسب جهت برآورد بار رسوبی رودخانه اقدام گردیده است.

کلیدواژه ها

رودخانه کارون، فرسایش و رسوبگذاری، بیلان رسوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.