بررسی میزان سازگاری برنامه درسی مدارس متوسطه با برنامه های اجراشده در آموزش وپرورش

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی روان شناسی مدرسه
  • کد COI اختصاصی: IEPACONF05_357
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 322
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه نوروزبخش حاجی کندی

دانشجوی دکترا روانشناسی تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

تورج هاشمی

استاد تمام دانشگاه تبریز

رقیه صفلو

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

لیلا خداداد

کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد عجبشیر

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان سازگاری برنامه های درسی مدارس متوسطه با برنامه های اجراشده آموزش وپرورش انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی بود. در این پژوهش از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد که جامعه آماری شامل 778 نفر از کارشناسان ستادی، مدیران و معاونان و دبیران دوره متوسطه بود که در این راستا تعداد 18 نفر از نیروهای ستادی آموزش وپرورش ناحیه پنج و تعداد 94 نفر از مدیران و معاونان مدارس متوسطه و تعداد 182 نفر از دبیران مدارس متوسطه به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از تحلیل آماری بر روی اهداف سیزده گانه از دیدگاه کارشناسان ستادی، مدیران و معاونان و دبیران نشان داد بین برنامه درسی اجراشده دوره متوسطه و اهداف ترسیم شده برای این برنامه ها سازگاری مطلوب وجود دارد. بر طبق یافته ها هر چه نقش دبیران در اجرای اهداف سند تحول بنیادین بیشتر باشد نتایج بهتری به دست میآید چون آنها مستقیما با اجرای برنامه های درسی سروکار دارند و همچنین باید راهکارها و امکانات اجرایی برای تحقق بهتر این سند در سطح کلان نظام آموزش وپرورش اندیشیده شود.

کلیدواژه ها

برنامه درسی اجراشده، آموزش وپرورش ، برنامه درسی مدارس متوسطه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.