ارزیابی ویژگی های فیزیکوشیمیایی، رئولوژیکی و حسی خامه قندی شیرین شده با قند مایع خرما و استویا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش پژوهش های نوین در حوزه R&D و شرکت های برتر صنایع غذایی با محوریت فرآورده های لبنی
  • کد COI اختصاصی: IFSTA01_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید پور اکرمی

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد تبریز، ایران

حسین جدیری

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی و مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت شرکت پگاه آذربایجان شرقی

چکیده

امروزه گرایش به مصرف مواد غذایی طبیعی و با کالری کم در حال افزایش است. خرما، به دلیل مقدار بالای قند طبیعی و استویا به عنوان شیرین کننده با کالری زایی صفر، می تواند جایگزین مناسبی برای شکر محسوب شود. در این پژوهش، قند مایع خرما در نسبت های مختلف صفر و25و50و75و100 درصد و استویا در یک نسبت به عنوان جایگزین شکر در فرمولاسیون خامه قنادی با 38 درصد چربی مورد استفاده قرار گرفت و شاخص های pH اسیدیته، چربی، پروتئین، اورران افزایش حجم ماده خشک، ویسکوزیته، قوام و آب پ سدهی مورد اندازه گیری قرار گرفت. برای آنالیز آماری داده ها از روش تجزیه واریانس یک طرفه در قالب طرح کاملا تصادفی و آزمون دانکن استفاده گردید.نتایج نشان داد با افزایش جایگزینی قند خرما با شکر، میزان ph چربی، پروتئین، ماده جامد خشک، اوورران و آب پس دهی کاهش و اسیدیته، ویسکوزیته و قوام به طور معنی داری p< 0/05 افزایش می یابد. همچنین جایگزینی استویا می تواند بر برخی شاخص های مورد اندازه گیری تاثیر گذارد. نتایج مربوط به ارزیابی حسی و پذیرش کلی محصول نیز نشان داد تیمار حاوی 25% قند خرما، بیشترین رتبه و بالاترین پذیرش را در ارزیابی حسی نسبت به سایر تیمارها داشت. همچنین جانشینی 100% قند خرما و 100% استویا به جای شکر، مطلوبیت و پذیرش کمتری نسبت به نمونه شاهد داشت. بنابراین جانشینی شکر با قند خرما تا 50% تغییر محسوسی بر روی خواص فیزیکوشیمیایی و حسی محصول ایجاد می نماید و جهت استفاده از قند خرما بایستی به میزان استفاده شده نسبت به شکر در خامه قنادی توجه داشت

کلیدواژه ها

استویا،خامه قنادی، شکر، شیرین کننده، ، قند مایع خرما

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.