بررسی پیشرفت های حقوقی نظام مسئولیت در کنوانسیون مونترال در حمل و نقل هوایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 15، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-15-4_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 796
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد سلطانی

دانشجوی دکتری حقوق خصوصی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی ، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

مهدی مقدسی

استادیار، گروه حقوق، دانشگاه امام حسین، تهران، ایران

چکیده

 در سال 1929 زمانیکه کنوانسیون ورشو تصویب شد، به عنوان یک موفقیت در نظام حقوقی هوایی قلمداد می­شد. حتی در حال حاضر با وجود آنکه حدود یک قرن از عمر آن می­گذرد و با وجود تغییرات سریع در صنعت هوایی یک سند راهگشا محسوب می­شود. کشور ما در حال حاضر سند ورشو و اصلاحیه آن سند لاهه مصوب 1955 را تصویب نموده است اما از الحاق به کنوانسیون مونترال مصوب 1999 امتناع نموده است. سند مونترال با این توجیه تصویب شد که همگام با پیشرفت­های اخیر صنعت هوایی است. مضاف براین از آنجا که از سال 1929 تا 1975 اسناد گوناگونی به تصویب رسید، یک نظام حقوقی متشنج در حمل و نقل هوایی وجود داشت که تصویب کنوانسیون مونترال این تلاطم قانونی را پایان داد. از آنجا که کشور ما سند مونترال را تصویب ننموده است در این مقاله لازم دیده شود این مهم بررسی شود.  از این رو  هدف مقاله حاضر بررسی برخی قواعد کنوانسیون ورشو مصوب 1929 و مقایسه آن قواعد در کنوانسیون مونترال مصوب 1999 می­باشد و تلاش می­شود بر این اساس به این سوال پاسخ داده شود که آیا باید کنوانسیون مونترال را تصویب نماییم.    

کلیدواژه ها

حادثه, خسارت روحی, کنوانسیون ورشو, کنوانسیون مونترال, محدودیت در مسئولیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.