تحلیل ساختاری قصه فیروز شاه (داراب نامه بیغمی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پژوهشنامه ادب غنایی، دوره: 16، شماره: 30
  • کد COI اختصاصی: JR_JLLR-16-30_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آسیه محمدابراهیمی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان

غلامحسین شریفی

استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان

چکیده

رمانس داراب نامه ( قصه فیروزشاه) توسط مولانا محمد بیغمی روایت و به قلم محمود دفتر خوان در سال 878 ه .در تبریز کتابت شده است. پیشتر به ساختار این گونه آثار کمتر توجه می شد؛ در حالی که سرمایه عظیمی از مسائل فرهنگی و ادبی هر عصر و یا چندین دوره در آنها دیده می شود؛ اما در دوره های اخیر و به ویژه پس از تحقیقات محمد جعفر محجوب درباره ادبیات عامیانه، آثاری به این موضوع اختصاص یافته است. پژوهش حاضر کوشش کرده است تا با شیوه توصیفی-تحلیلی و با استفاده از منابع مکتوب کتابخانه ای، به مطابقت مهم ترین عناصر داستان با متن مذکور بپردازد و بدین پرسش اصلی پاسخ دهد که آیا اساسا می توان این قبیل نظریات را بر داستان های فارسی تحمیل کرد بررسی نشان داد که این عناصر، نه با پیچیدگی های امروزی، بلکه به شکل ساده و ابتدایی در این داستان دیده می شود

کلیدواژه ها

داستان عامیانه, داراب نامه, بیغمی, عناصر داستان, ساختار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.