طراحی و ساخت فیلتر پایین گذر مایکرواستریپ با استفاده از رزوناتور پروانه ای و لوزی شکل با باندگذار تیز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی برق و سیستم های هوشمند ایران
  • کد COI اختصاصی: NEEC05_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان باباخانی چیاماهی

کارشناسی ارشد مهندسی الکترونیک، دانشکده برق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایوانغرب.

مجید خلجی

دکتری مهندسی کامپیوتر سیستم های نرم افزاری، دانشکده کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد.

ولی سرلک

دکتری مهندسی کامپیوتر سیستم های نرم افزاری، دانشکده کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

در این مقاله یک فیلتر مایکرواستریپ پایین گذر فشرده با استفاده از رزوناتور پروانه ای و لوزی شکل طراحی شده است. در روند طراحی ابتدا رزوناتور پروانه ای شکل که هسته اصلی فیلتر موردنظر میباشد مورد بررسی قرار گرفته است. این رزوناتور دارای باند عبور صاف، باند قطع نسبتا وسیع، سطح تضعیف کم و شیب مایل در فرکانس قطع می باشد. مشخصات این رزوناتور نشان می دهد که به تنهایی نمی تواند یک فیلتر با مشخصات مطلوب باشد. بنابراین به منظور بهبود عملکرد آن، رزوناتور لوزی شکل معرفی و با ترکیبیهوشمندانه از این دو رزوناتور یک فیلتر پایین گذر با مشخصات نسبتا مطلوب حاصل می شود. از ضعف های اساسی فیلتر حاصل شده کم بودن سطح تضعیف در باند قطع و همچنین وسیع نبودن این باند می باشد. در ادامه با سری کردن رزوناتور پرچمی مشکل باند عبور آن مرتفع می شود و در ادامه با اضافه کردن سلول تضعیف گر دیگر ضعف های ساختار حاصله نیز برطرف شده است. نهایتا یک فیلتر با فرکانس قطع 1.85GHz حاصل شده که این فیلتر دارای پهنای باند نسبی، باند قطع وسیع (RSB=1.74) ، فاکتور تضعیف بالا (SF=4) ،اندازه مداری کم (30*10 mm) و شیب پاسخ مطلوب (roll off=390 dB/GHz) در باند گذار می باشد. فیلتر طراحی شده بر روی زیرلایه که قطعه بر روی آن ساخته شده دارای ضخامت 20 میل اینچ و ثابت دی الکتریک نسبی 2.2 می باشد و پارامترهای آن جهت مقایسه با مقادیر تئوری اندازهگیری شده است. نتایج ساخت و اندازه گیری این فیلتر، انطباق خوبی با نتایج شبیه سازی از خود نشان می دهد.

کلیدواژه ها

تکنولوژی مایکرواستریپ، فیلتر پایینگذر، رزوناتور پروانهای و لوزی، باند قطع وسیع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.