تحلیل پایداری دیواره شمال غربی معدن انگوران با استفاده از روش تفاضل محدود

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدلسازی در مهندسی معدن
  • کد COI اختصاصی: NCMME01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 795
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید زانیار موسوی

دانشجوی دکترای مهندسی معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان

حسین توکلی

استادیار بخش مهندسی معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهرداد تهمتن

سرپست دستگاه نظارت معدن انگوران، شرکت مهندسی معدن زمین

فرشید شادخواه

کارشناس دستگاه نظارت معدن انگوران، شرکت مهندسی معدن زمین

چکیده

پایداری شیب های سنگی یکی از موضوعاتی است که در چند دهه اخیر توجه خیل عظیمی از پیشگامان ژئومکانیک را به خود مشغول داشته است. در این تحقیق پایداری دیواره شمال غربی معدن سرب و روی انگوران که در 130 کیلومتری جنوب غربی شهر زنجان واقع است، مورد بررسی قرار گرفته است. دیواره شمال غربی معدن سرب و روی انگوران از سنگهای شیست هوازده و شیست بکر تشکیل شده است. در عملیات استخراج ماده معدنی کف پیت پس از رسیدن به تراز ارتفاعی 2840 و گسترش ماده معدنی به سمتدیواره شمال غربی (زیر توده شیستی)، عملیات معدن کاری بایستی به سمت این دیواره گسترش یابد. جهت جلوگیری از حرکت سنگ شیست از پله های بالایی معدن به سمت ترازهای ارتفاعی پایین و متوقف نشدن عملیات معدن کاری، اقدام به ایجاد دو پذیرگاه در ترازهای ارتفاعی 2940 و 2980 گردید. طرح اولیه بر مبنای طراحی این دوپذیرگاه با زاویه شیب دیواره 45 درجه پایه گذاری شد. در ترازهای ارتفاعی 2940 و 2980 گردید. طرح اولیه بر مبنای طراحی این دوپذیرگاه با زاویه شیب دیواره 45 درجه پایه گذاری شد.دیواره غربی معدن همراه با دو پذیرگاه مذکور مدلسازی شد، که ،FLAC2D در این تحقیق با استفاده از روش تفاضل محدود و نرم افزار نتایج نشان دهنده ریزش دیواره پذیرگاه 2980 می باشد. با انجام آنالیز حساسیت نسبت به زاویه شیب دیواره پذیرگاه های مذکور، زاویه 35 درجه به عنوان زاویه بهینه انتخاب شد که در این حالت ضریب اطمینان 1/25 بدست آمده است.

کلیدواژه ها

پایداری شیب، معدن انگوران، روش تفاضل محدود، شیست، پذیرگاه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.