تعیین نشانگرهای ژئوفیزیکی IP & RS مرتبط با مقادیر عیار و تخمین عیار در معدن طلای زرشوران با استفاده از تکنیک شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدلسازی در مهندسی معدن
  • کد COI اختصاصی: NCMME01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد کریمی

کارشناس ارشد مهندسی معدن دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

بیژن ملکی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی معدن دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

اندیشه علیمرادی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی معدن دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

چکیده

روش های اکتشافی به دو دسته روش های مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می شوند. روش های ژئوفیزیکی، روش های اکتشافی غیرمستقیمی هستند که نسبت به روش های اکتشافی مستقیم مانند حفاری اکتشافی به هزینه و زمان کمتری نیاز دارند؛ اگرچه تفسیر آن ها مشکل است. هدف از برداشت هایژئوفیزیکی رسیدن به تصویری دقیق از ویژگی های زیرسطحی است IP یکی از روش های معمول و کارآمد در شناسایی کانی های سولفیدی و فلزی، مخصوصا سولفیدهای پراکنده است. از آن جایی که در این محدوده کانی های فلزی به صورت پراکنده در سنگ میزبان قرار گرفته اند، مدل سازی داده های IP به عنوان روش اصلی انتخاب شده است. همراه با این روش، مدل سازی داده های مقاومت ویژه نیز انجام شد تا با تلفیق نتایج حاصل از دو روش بتوان تفسیر دقیق تر و نزدیک تری به واقعیت ارائه کرد. در این مقاله سعی شده است تا با استفاده از نشانگرهای ژئوفیزیکی IP & RS و همچنین با استفاده از آنالیز عیار گمانه ها (تعدادی از گمانه ها) و پارامترهای دیگری از قبیل زمین شناسی و از این دست اطلاعات، در محدوده حوزه کانسار زرشوران با استفاده از روش های شبکه عصبی، به تخمین عیار در نقاطی بپردازیم که فاقد نتایج حفاری می باشند و صرفا شامل داده های ژئوفیزیکی و زمین شناسی می باشند.

کلیدواژه ها

نشانگر IP & RS، تخمین عیار، شبکه عصبی ، کانسار زرشوران، نشانگر های ژئوفیزیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.