تاثیر کلکتور آمونیوم دی هیدروژن فسفات بر کاهش مزاحمت رس ها و پیریت در عملیات فلوتاسیون مس مجتمع مس سرچشمه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدلسازی در مهندسی معدن
  • کد COI اختصاصی: NCMME01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی حسینی

کارشناس ارشد فرآوری مواد معدنی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمد جواد قاسمیان

کارشناس ارشد فرآوری مواد معدنی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

عباس سام

دانشیار بخش فرآوری مواد معدنی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

در کانسنگ های مس پورفیری، کانی های رسی و پیریت از جمله کانی های گانگ همراه با مس هستند. با اینکه این کانی ها مورد مطالعه زیادی قرارگرفته اند؛ اما همچنان یکی از مشکل سازترین کانی ها در فلوتاسیون مس هستند. در این تحقیق پس از مطالعه یک ساله کارخانه تغلیظ و معدن مشاهده شد که اگر میزان برداشت از جبهه کارهای نامطلوب بالای بیست هزار تن افزایش یابد عیار مس کنسانتره نهایی کمتر از 20 درصد می شود، به همین منظور از 16 نقطه مشکوک حاوی پیریت و رس بالا نمونه برداری انجام گردید پس از انجام مراحل آماده سازی، آزمایش های فلوتاسیون تک کنسانترهای درPH معادل 11/8 براساس شرایط استاندارد کارخانه و شرایط آزمایش کلکتور C4132 انجام شد. نمونه هایی که شرایط نامطلوبی در آزمون های پایه داشته اند؛ شناسایی و برای انجام آزمون های تکمیلی انتخاب گردیدند. براساس آزمون های تکمیلی که از کلکتور آمونیوم دی هیدروژن فسفات به تنهایی و ترکیب این کلکتور با کلکتور Z11 انجام شد و همچنین کلکتور آمونیم دی هیدروژن فسفات همراه با بازداشت کننده های ترکیبی دکسترین و کبراکو در دو سطح PH معادل 10/5 و 11/8 استفاده گردید؛ مشاهده شد استفاده از کلکتور آمونیوم دی هیدروژن فسفات به تنهایی باعث افزایش عیار مس و کاهش میزان بازیابی مس و کانی های رسی و پیریت می گردد. همچنین با ترکیب این کلکتور با بازداشت کننده های ترکیبی دکسترین – کبراکو در PH معادل 11/5 مشاهده شد که میزان بازیابی مس تغییر چندانی نداشته است با افزودن کلکتورآمونیوم دی هیدروژن فسفات به همراه گزنتات ها در نسبت های مختلف مشاهده شد که در نسبت بترتیب برابر با 15:25 علاوه بر حفظ بازیابی مس، افت شدیدی در بازیابی پیریت و کانی های رسی نسبت به آزمون های پایه رخ می دهد

کلیدواژه ها

فلوتاسیون مس، کانی های رسی ، آمونیوم دی هیدروژن فسفات، pH، کلکتور.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.