بررسی تاثیر رقیق سازی سوخت بر تشکیل حلقه های ابتدایی شکل دهنده ی دوده در احتراق متان با هوا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_551
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید سپهر مصطفایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

فریبرز رشیدی

هیئت علمی ، دانشکده مهندسی شیمی ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

محمدمهدی مشرفی

دانشجوی دکتری ، دانشکده مهندسی شیمی ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

تشکیل دوده در شعله های مختلف، منجر به انتشار ذرات معلق در محیط شده و پیامدهای زیان باری را در پیش دارد. فرآیند کلی تشکیل دوده و سازوکارهای مرتبط با آن پیچیده بوده و همچنان دارای ابهاماتی می باشد، از این رو با انجام مطالعات گسترده در این زمینه و با توجه به نتایج پذیرفته شده در مورد سازوکار تشکیل دوده، راهکارهایی برای کاهش آن ارائه گردیده است. در این مطالعه با در نظر گرفتن فرآیند رشد حلقه های آروماتیک به عنوان آغازگر تشکیل دوده در شعله ها و تعیین کننده بودن فرآیند تشکیل نخستین حلقه، به بررسی تاثیر رقیق سازی سوخت متان توسط گاز N2 به منظور کاهش تولید دوده پرداخته شده است. به این منظور یک رآکتور ناپیوسته در محیط نرم افزار CHEMKIN در نظر گرفته شده است که می تواند مثال مناسبی برای بررسی احتراق در موارد دودزا مانند شعله های غیرپیش آمیخته باشد، مکانیسم شیمیایی مورداستفاده نیز مکانیسم II-USC می باشد و حلقه ی C6H6 به عنوان حلقه ی ابتدایی و مقدار تولید آن معیاری برای پیش بینی تشکیل دوده در نظر گرفته شده است. در نتایج بدست آمده از این مطالعه تاثیر قابل توجه رقیق سازی سوخت بر روی تشکیل حلقه ی ابتدایی قابل مشاهده می باشد که می توان امکان استفاده از گاز رقیق کننده به عنوان راهکاری برای کاهش تولید دوده در شعله های مختلف را از آن استنباط نمود.

کلیدواژه ها

احتراق، مکانیسم تشکیل دوده، آلاینده های جامد، ترکیبات آروماتیک حلقوی، شعله ی غیرپیش آمیخته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.