تعیین و تکثیر گونه های غالب باکتریای به منظور حذف ترکیبات نفتی پس از آب خروجی واحد نمک زدایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_521
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم پرداخته

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی – بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، ایران، تهران

امیر حسام حسنی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، ایران، تهران

امیر حیدری نسب

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، ایران، تهران

فرشید پژوم شریعتی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، ایران، تهران

چکیده

هدف اصلی این پژوهش، حذف ترکیبات نفتی پساب واحد نمک زدایی نفت خام با تکثیر گونه های غالب باکتریایی می باشد. این مطالعه از نوع توصیفی - تحلیلی می باشد. و روش RBC برای تصفیه پساب ها مورد بررسی قرار داد و تصفیه پساب های واحد نمک زدایی را با استفاده از باکتری سودوموناس آئروجینوزا انجام داد. نمونه برداری از پساب تصفیه خانه بعد از واحد نمک زدائی از پالایشگاه تهران بدست آمد. ابتدا پارامتر های همچون اسیدیته، شوری، کدورت و میزان آلاینده های نفتی در آزمایشگاه مطابق با دستورالعمل استاندارد انجام شد. آزمایشات میزان اسیدیته، شوری، کدورت و COD در آزمایشگاه تخصصی آب و فاضلاب و آزمایش مربوط به غلظت آلاینده های نفتی به روش GC/MS در آزمایشگاه شیمی دانشگاه صنعتی شریف انجام شد. یافته ها نشان داد بهترین نتایج در دمای 15 درجه سانتیگراد مربوط به نمونه با pH=7 است که با افزایش زمان انکوباسیون یک سیر نزولی در مقدار COD مشاهده می شود بطوریکه مقدار COD در روز اول که برابر با 379 میلی گرم بر لیتر بود به ترتیب بعد از 3 و 5 و 7 روز از زمان انکوباسیون به مقدار 256 و 210 و 192 میلی گرم بر لیتر کاهش می یابد. نتایج مطالعه ما نشان داد که باکتری سودوموناس آئروجینوزا قادر به حذف ترکیبات نفتی از پساب خروجی تصفیه خانه می باشد مهمترین پارامتر مورد بررسی اسیدیته است بطوریکه باکتری صرفا در اسیدیته 7 می تواند رشد نمائید نتایج نشان داد باکتری در اسیدیته های 3 و 5 و 9 کارائی لازم را ندارد.

کلیدواژه ها

سودوموناس، پساب نفتی، ترکیبات نفتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.