تدوین دانش فنی کاتالیست هیدروژناسیون استیلن و بررسی عملکرد کاتالیست در واحد نیمه صنعتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_499
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1086
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم کساییان

مسئول پروژه، شرکت نفت و گاز سرودانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه امیر کبیر

مهران مهران

مدیر تحقیقات، شرکت نفت و گاز سرواستاد، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه کاشان

غلامرضا جوکار

مدیر عامل، پتروشیمی مروارید

فرهاد قدیانلو

مدیر تحقیق و توسعه، پتروشیمی مروارید

چکیده

در مقاله ارائه شده به بررسی تدوین دانش فنی کاتالیست هیدروژناسیون استیلن و بررسی عملکرد کاتالیست در واحد نیمه صنعتی پرداخته می شود. کاتالیست مورد نظر در طی یک پروژه مشترک مابین شرکت توسعه صنایع نفت و گاز سرو به عنوان تولید کننده صنعتی کاتالیست و شرکت پتروشیمی مروارید به عنوان مصرف کننده این کاتالیست تدوین دانش فنی گردید و عملکرد آن در واحد نیمه صنعتی هیدروژناسیون استیلن مورد ارزیابی قرار گرفت. در ابتدا کاتالیست پالادیوم-نقره بر روی پایه اکسید آلومینیوم در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شده و نمونه های تهیه شده با آنالیزهای مختلف از قبیل جذب سطحی نیتروژن و پراش پرتوی اشعه ایکس تعیین مشخصات گردیدند. نتایج بدست آمده در مقیاس آزمایشگاهی نشان دهنده فعالیت، گزینش پذیری و پایداری قابل قبول نمونه تهیه شده در مقایسه با نمونه تجاری بود. در ادامه و به منظور اطمینان از حصول عملکرد مطلوب این کاتالیست در شرایط صنعتی، واحد نیمه صنعتی ارزیابی عملکرد این کاتالیست طراحی و در پتروشیمی مروارید نصب گردید و کاتالیست ساخته شده در مقایسه با نمونه خارجی برای مدت زمان طولانی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از فعالیت بالاتر این کاتالیست با گزینش پذیری مشابه نسبت به نمونه تجاری بود. کاتالیست ساخته شده دارای پایداری بسیاری بالایی در شرایط سخت واکنشی در طی مدت 2000 ساعت با میزان تبدیل استیلن در حدود 100 % بود.

کلیدواژه ها

هیدروژناسیون استیلن، کاتالیست پالادیوم ، گزینش پذیری ، اتیلن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.