مراحل بومی سازی نانوکاتالیست هیدروژناسیون استیلن در شرکت پتروشیمی اروند

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_465
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 907
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا نیک فرجام

رئیس پژوهش شرکت پتروشیمی اروند و دانشجوی دکتری مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

سروش زرین آبادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، دبیرخانه هیئت امنا استان خوزستان

امیر حسین شهبازی کوتناهی

دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

چکیده

وینیل کلراید مونومر برای تولید پلی وینیل کلراید (PVC) یکی از پلیمرهای پرکاربرد صنعتی مصرف می شود. در کوره های کراکینگ واحد وینیل کلراید مجتمع پتروشیمی اروند، اتیلن دیکلراید به روش شکست حرارتی به دو ماده وینیل کلراید مونومر و هیدروژن کلراید تبدیل می شود. هیدروژن کلراید حاصل به راکتور اکسی کلراسیون برگشت داده می شود و برای تولید ماده میانی اتیلن دیکلراید مورد استفاده قرار می گیرد. در جریان برگشتی حدود 2000ppm استیلن وجود دارد که لازم است قبل از ورود به راکتور اکسی جدا شود، زیرا در این فرآیند محصولات جانبی و ناخواسته تولید می کند که جدا سازی آنها از محصول اصلی در واحدهای پایین دست بسیار دشوار است. به همین دلیل جریان گاز هیدروژن کلراید در حضور هیدروژن روی بستر کاتالیست پالادیم بر پایه سیلیس هیدروژن دار و به اتیلن تبدیل می شود. در راه اندازی اولیه در راکتور هیدروژناسیون استیلن شرکت پتروشیمی اروند، کاتالیست خارجی شارژ گردید. قبل از پایان عمر کاتالیست سعی شد در راستای برنامه استراتژیک شرکت و به منظور کمک به تولید و اشتغال و استفاده از توانمندی های داخلی، نسبت به تامین کاتالیست از داخل اقدام شود. در این راستا، پژوهش و شناسایی شرکت های تولیدی داخلی به صورت همزمان اجرا و نتایج پژوهش به صورت موفقیت آمیزی اجرایی شد.

کلیدواژه ها

هیدروژناسیون استیلن، پالادیم بر پایه سیلیس، پلی وینیل کلراید، بومی سازی کاتالیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.