گوگردزدایی از گازوئیل به روش اکسیداسیونی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
- کد COI اختصاصی: NICEC16_459
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1874
نویسندگان
کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی، نفت وگاز، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران
چکیده
ترکیبات گوگردی موجود در سوخت های فسیلی در اثر احتراق به اکسیدهای گوگرد تبدیل می شوند و مشکلات متعددی از جمله آلودگی هوا، باران اسیدی و خوردگی ایجاد می کنند. از این رو در سال های اخیر، قوانین سخت گیرانه ی زیست محیطی برای کاهش این اثرات وضع گردیده و توجه ویژه ای به گسترش روش های نوین سولفورزدایی شده است. یکی از این فناوری های جدید، روش گوگردزدایی اکسیداسیونی است که به دلیل عدم نیاز به هیدروژن و امکان انجام در دما و فشار پایین، مورد توجه محققان واقع شده است. اگرچه هنوز مطالعات صورت گرفته، این فرایند را به مقیاس صنعتی نرسانده است. در این پژوهش به معرفی این روش به عنوان راهی کارآمد برای حذف بیش از 90 درصد ترکیبات گوگردی پرداخته شده است و با بررسی واحد گوگردزدایی دانشکده ی مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران و شبیه سازی آن با نرم افزار اسپن هایسیس، عوامل موثر بر توسعه ی این فرایند از جمله طراحی بهینه ی تجهیزات و پارامترهای موثر بر رفتار خوراک و شرایط عملیاتی مورد مطالعه قرار گرفته اند. در پایان، ارزیابی اقتصادی این واحد و محاسبات سودآوری آن انجام شده است که با توجه به افزایش تقاضا برای گازوئیل با غلظت کم گوگرد، می توان این واحد را از نظر اقتصادی به بازدهی مطلوب رساند.کلیدواژه ها
گازوئیل، گوگردزدایی اکسیداسیونی، امواج مافوق صوت، شبیه سازیمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.