ورزش و محیط زیست

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین همایش ملی شهر و ورزش
  • کد COI اختصاصی: NCCS01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 24386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین بلوچی

عضو هیئت علمی پژوهشکده تربیت بدنی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری

چکیده

محیط ز یست یا محیطی که در ان زندگی می کنیم در واقع تاثیر گذار بر همه تلاش ها و فعالیتها ی بدنی ما می باشد بنابر این نمی توان اثرات محیط را بر چرخهء زندگان ی انسانها ناد ی ده گرفت . بنابر این باید واقعیت را بپذ یریم که مح یط ز یست در تمام ی فعل و انفعالات عصر حاضر نقش بسزا یی دارد. انسان امر وزی به جای استفاده از نیروی بدن ی و فعالیت بیشتر کارهای خود را بوسیلهء ماشین ها ی گوناگون انجام م ی دهند . نیاکان ما برا ی انجام بسیاری از فعالیت ها ی روزمره خود مجبور به تلاش و فعالیت بدنی بودند و ا ین به سلامت جسمانی و روان ی انان کمک م ی نمود .در حال ی که دستگاه های بدن انسان طوری ساخته شده اند که با فعالیت و انجام کار بیشتر بر قابلیت ها ی انها افزوده م ی شود .فناوری ، و نوع زندگی جدید فرصت ها ی حرکتی را از انسان سلب نموده است .در جوامع کنون ی بس یاری از افراد به مشاغل کم تحرک مشغول بوده و محدود یت حرفه ای و سا یر مشغله ها امکان فعالیت بدنی کافی به انان نمی دهدوعامل ا یجاد تنش ها و نگران ی ها ی عصب ی و روانی می گردد. بدون شک از بهتر ین راهها ی مقا بله با فقر حرکت ی و محدودیت های حرکتی ناش ی از زندگی مدرن، شرکت در فعالیتهای ورزشی است . پژوهش ها ی انجام شده در چند دهه گذشته به اثبات رسانیده است که در صد بیماری ها و مرگ و میر بین افراد ی که بطور منظم در فعالیتهای ورزشی شرکت می جویند بسیار پا یین تر از همتایان کم تحرک انهاست . ا ین پرسش مطرح است که انجام فعالیت های ورزشی در مح یط زی ست نا مناسب مثلا" در هوا ی الوده تا چه حد م ی تواند مفید باشد؟ بسیاری از فعالیتهای ورزشی در هوای ازاد و سا یر فعالیتها ی ورزشی که در محیط بسته انجام می شوند بطور مستقیم و غیر مستقیم از همین هوا ی موجود استفاده م ی کنند . شدت تنفس ورزشکاران در ح ین انجام فعال یت چندین برابر تنفس معمول ی است، بنابر ای ن امکان دارد مواد الاینده موجود در هوا در حجم وس یع تر وارد دستگاه تنفس و جر یان خون ورزشکارن شود و عواقب ناگوار ی به همراه داشته باشد . بنابر ا ین بین فعالیتهای ورزشی و محیط زیست ارتباط حی اتی و اساس ی برقرار است و اگر ادامه تخر یب و الوده ساز ی مح یط ز یست گسترده تر شود نه تنها فعال ی ت ورزش ی بلکه موجودیت انسانها هم باخطر جدی روبرو می شود. در جوامع ی که تخر یب محیط زیست در سطح بالا قرار داشته ناگزیریم از ترویج ورزش های طبیعی و پناه بردن به طبیعت بیش از پیش بهره جوئیم. کوهستان، دریا، مراکز ورزش طبیعی تابستان ی وزمستان ی در این راه کمک شایانی می تو اند داشته با شد . محلهای تفر یحی کنار در یا، اماکن جد یدی هستند که در سواحل احداث شده اند واین امکان را برا ی انسان فراهم م ی کنند تا از یکی از مواهب طبیعی محیط زیست استفاده ورزش ی وتفریحی ببرد. گرچه بشر در این مسیر هم پاره ای از اوقات تاثیر نامطلوب گذاشته است. تمایل به ترو یج ورزش و مشارکت در توسعه اقتصاد ی و فرهنگ ی منطقه م ی تواند دلیلی موجه برا ی ایجاد تغییراتی در مناطق طبیعی محسوب شود . توجه به حفظ محیط کوهستان، در یاها، جنگلها باید بر دلایل اقتصادی صرف الویت داشته باشد. ایا امروز بشراین چنین فکر و عمل می کند؟ پاسخ در بسیاری از اوقات منفی ست.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.