ساخت و ارزیابی ساختاری غشاهای نانوکامپوزیتی استات سلولز/نانوالماس آمینه- دار به منظور استفاده در تصفیه آب و فاضلاب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC16_305
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 686
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اعتمادی

استادیار و عضو هئت علمی گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بناب، بناب

رضا یگانی

استاد و عضو هئت علمی دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند تبریز، تبریز مرکز تحقیقات فناوری غشا، دانشگاه صنعتی سهند تبریز، تبریز

حمیدرضا قزوینی

دانشجوی کارشناسی مهندسی پلیمر، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بناب، بناب

چکیده

با توجه به رشد روزافزون صنعتی و جمعیتی و همچنین کمبود منابع آبی، تصفیه فاضلاب ها و آب های سطحی آلوده با محوریت استفاده مجدد از آب تولیدی، یکی از راه های توسعه منابع آبی است که امروزه فرآیندهای جداسازی غشایی در این زمینه بسیار مورد توجه محققین قرار گرفته است. استفاده از غشاهای با خاصیت ضدگرفتگی بالا می تواند چالش گرفتگی غشاها در این فناوری را برطرف کند. در این مقاله، غشای نانوکامپوزیتی استات سلولز/نانوالماس (CA/ND) با ترکیب درصدهای 0/25 و 0/5 و 0/75 درصد وزنی ساخته شد و ساختار آن مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور بهبود در پراکنش نانوذرات الماس و همچنین افزایش در تخلخل سطحی و خاصیت آبدوستی غشا، گروه های آمینی بر روی سطح نانوذرات الماس قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون FTIR حضور گروه های آمینی بر روی سح نانوذرات را تایید کرد. تصاویر SEM نشان داد که غشای CA خالص دارای سطحی با تخلخل بسیار پایین است که حضور نانوذرات الماس آمینه دار، تخلخل سطحی غشا را افزایش داد. نتایج حاصل از زاویه تماس آب با سطح غشاها نیز نشان داد که غشاهای نانوکامپوزیتی زاویه تماس کمتری را نسبت به غشای خالص نشان دادند که این مقدار برای غشای نانوکامپوزیتی CA/ND-NH2 و در 0/5 درصد وزنی از نانوذرات الماس آمینه دار کمترین مقدار (53/3) درجه را داشت.

کلیدواژه ها

غشاهای نانوکامپوزیتی، استات سلولز، نانوذرات الماس، گروه های آمینی، خاصیت آب دوستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.